Citiraj:
Autor nexus-6
Krivo. Jednostavno ne shvacate princip funkcioniranja mozga. Dajte shvatite da mozak nije proc i da mu ne mozes puknut occt i opteretit/iskoristit ga u 100%. Ne moze se govoriti o neiskoristenosti vec eventualno o nekakvoj fizioloskoj redundanciji koja je u skladu sa sinaptickim ustrojem mozga kao i principom rada vecine organa u tijelu. Mislim, u suprotnom bi rezultat bio konvulzivni grand mal napadaj. A to kaj je tesla koristio jedan dio kore mozga vise od prosjeka, jel to rezultiralo levitiranjem ili samo poboljsanim intelektualnim performansama? Sto bi se dogodilo da je koristio jos vise? Ionako jos ostalih 90% mase mozga fura okolo bez veze samo da opterecuje vratnu kraljeznicu. Ne kaze se bez veze da genijalnost granici s ludilom. Krajnje pojednostavljeno, netko koristi mozak vise od drugog, ali opet nekakav "omjer redundancije i iskoristenosti" mora postojati da bi covjek ostao zdrav.
Kaj se tice telepatije, opet previse filmova. Jednostavno "telepatija" nije nis drugo nego manipuliranje predefinranim obrascima ponasanja. Na tom principu funkcionira hipnoza i slicne rabote.
Ovo kaj veli icefisherman za hinduse je tocno, to je cisti autogeni trening inhibitornih sustava u mozgu, lucenja endogenih opioida (zdravoseljacki tijelo samo proizvodi dop) i slicne tehnike. Nema tu nikakvih krsenja zakona fizike.
Ljudi vole napuhavat cinjenice u nebesa...
|
Sta sam ja to krivo rekao u citiranom postu
Ja znam da sam ja u pravu 100%
A vi sad filozofirajte koliko hoćete..Nemam se namjeru više javljati na ovu temu,rekao sam dovoljno izgleda i previše!!