View Single Post
Staro 20.03.2007., 22:48   #1
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
t-com gluposti strikes again

da ne kenjkam previše... ovo sutra faxiram u t-com, čitaj i plači državo moja mala & jadna

bla-bla moji podaci...

Zagreb, 21. ožujka 2007.

HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. - Služba za korisnike
Savska cesta 32
10 000 Zagreb

Predmet: Žalba na neželjenu promjenu telefonskog broja

Dana 12. ožujka 2007. godine je telefonskim putem preko T-Com korisničke službe ugovorena usluga tajnog broja kojom bi naš (sada već bivši) telefonski broj 01 xxx2 575 bio nedostupan preko on-line telefonskog imenika i službe informacija (prema riječima telefonskog agenta). Jučer, 20. ožujka 2007., smo doznali vrlo neugodnu i netočnu informaciju kako smo uz uslugu tajnog broja tražili i uslugu promjene telefonskog broja koji sada glasi 01 xxx0 652. Pošto nas prethodno nitko nije kontaktirao ni na koji način o već učinjenoj promjeni telefonskog broja, ovo smo doznali tek u večernjim satima kada smo na vlastitu inicijativu stupili u kontakt sa Vašim help-deskom pošto naš stari broj više nije bio u funkciji i shodno tome nismo bili dostupni na isti.

Napominjem da se tokom prvotnog razgovora sa agentom (12. ožujka 2007.) nije čak ni naglasila mogućnost promjene telefonskog broja takvim putem, znači bez potpisa vlasnika telefonskog priključka. Na kraju razgovora sam se nemalo iznenadio kada mi je priopćeno da sam ja osobno tražio upravo taj novi telefonski broj od znamenke do znamenke (opet citiram riječi operatera). Međutim daljnjim pozivima (koji su ukupno trajali oko sat vremena iste večeri) prema help-desku je utvrđeno kako se radi o nenamjernoj pogrešci agenta s kojim sam ugovarao uslugu tajnog broja. Shvaćam da je ljudski griješiti, ali isto tako shvaćam kako sam ipak ja u ovoj cijeloj priči najmanje kriv za nastalu pogrešku. Nakon mojih par uzastopnih zamolbi za promptnim reagiranjem sa Vaše strane i ispravljanje greške Vaših zaposlenika sam upućen od strane agenta da pošaljem ovaj dopis putem faxa koji će pokrenuti proces vraćanja starog broja i biti riješen u roku 30-ak dana što je, morate priznati, pomalo i bezobrazno obzirom na nastalu situaciju.

Daljnim razgovorom je utvrđeno kako se usluga promjene broja naplaćuje 100kn koje ja zaista nemam namjeru platiti pošto sam korisnik HT/T-Com mreže već dvoznamenkasti broj godina i nikada nismo dobili niti opomenu za neplaćeni račun, a u ovoj situaciji se osjećam nepravedno zakinutim.

Pošto sam H1 pretplatnik, kontaktirao sam i njihovu službu za korisnike koja (vjerujem) više-manje nema veze sa ovom zabunom i tamo mi je rečeno kako sam promjenom broja automatski postao ponovo T-Com pretplatnik pošto oni novi telefonski broj nemaju u svojoj bazi. Nešto kasnije mi je pak rečeno iz Vašeg help-deska da ja ipak nisam T-Com pretplatnik, te kako se i dalje impulsi naplaćuju preko H1 mreže. Znači ja trenutno ni sam ne znam kojoj mreži pripadam i iskreno mi je više-manje svejedno, pošto ovim putem zahtjevam Vašu promptnu reakciju i što hitnije vraćanje starog telefonskog broja.

Još jedna primjedba – moj stari telefonski broj je i dalje vidljiv u on-line izdanju telefonskog imenika, što znači da ne samo da nisam dobio traženu uslugu, nego sam dobio i niz drugih komplikacija koje bi prema svemu sudeći još morao i platiti. Naravno možete se i sami uvjeriti u točnost moje tvrdnje jednostavnim utipkavanjem mog starog telefonskog broja u on-line izdanje T-Com imenika.

U očekivanju brzog ispravljanja problema, srdačno Vas pozdravljam,
syss je offline   Reply With Quote