View Single Post
Staro 20.03.2007., 16:31   #23
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
A kako bi ti to napravio smisleno ?
Mislim ni FF od volana ti nije samo bezvezna trešnja ako me pratiš....

Inače u vezi FF mjenjača...
postoji jedan mali programčič koji običan Yojstik pretvara u FF mjenjač ...ako te zanima potraži na rscu ...

Ma to je samo jedna od ideja, ali prijatelju, može se to jako dobro napravit. Sumnjam da cu ja to radit, ali ko zna. Npr. već je poznato da se može izvuć iz igara podatak o brojaču okretaja u realnom vremenu. Jedna od ideja je da se motorić (koji ne bi imao baš prevelik ekscentar) vrti relativnom brzinom u odnosu na trenutni broj okretaja.

Druga ideja je, mislim malo teže izvediva, uključit FF na tome gamepadu. Ne znam je li to trenutno moguće, vjerojatno ti to znaš bolje od mene, ja sam više u elektronici nego u igrama. Kada bi bilo moguće konfigurirat posebne FFB efekte (za drugi gamepad, kontroler), izbacit efekt držanja ceste a ostavit samo trešnju ceste, sudare i motor, to bi bilo fantastično jednostavno instalirat na mjenjač! Nije od neke velike koristi ali naveo sam "perverzija", da i na tom pogledu imamo osjećaj virtualne stvarnosti.

Upznat sam sa onim mjenjačem na FFB joysticku, nije loše ako se čoviku ne gnjavi sa ovakvim stvarima a ima joy viška... Naravno, nisam isprobao pa ne znam kakav je osjećaj.
Roso je offline   Reply With Quote