View Single Post
Staro 20.03.2007., 14:48   #27
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
ok meni optimizer nist nije pomogao mozda je task sheduoler ukljucen? gdje da to ukljucim?

e sad za ove servise kaja znam koji mi trebaju za ove koje znam kaj su mi trebaju a za ove druge ne.

pa jel ovo puno servisa?
Pa ne znam da li je puno. Ne postoji granica puno/malo, postoje samo procesi koji ti trebaju i oni koji ti ne trebaju. Recimo znam da je Alcohol sa 6-7 mountanih driveova kod startupa uzimao minutu do dvije dok ih ne ucita - ali ako je to nekome potrebno na startupu i ako ne resetira precesto drzat ce tja proces upaljenim na startupu.

Ja normalno imam upaljeno oko 25-30 procesa kada se dignu windowsi (To mozes vidjeti i u task manageru). Bitnije od toga mi je da znam barem okvirno za sto sluzi svaki proces i da nemam nekakvih nepotrebnih gluposti.
Za svaki proces mozes vidjeti na sto se odnosi tako da ga sa ekstenzijom upises u google - izbacit ce ti stranice kao sto su processlibrary, liutilites, neuber gdje mozes naci informacije o procesima

Ono na sto sam ti htio skrenuti pozornost sa citatom nije optimizer nego to da si ti kod bootvisa dao screenshot Disk I/O i Process Creates, a u citatu se savjetuje i da provrtis driver delays.

Isto tako imas par topica u ovom podforumu o optimizaciji windowsa, pa mozda
ne bi bilo lose da ih procitas.
morph je offline   Reply With Quote