View Single Post
Staro 20.03.2007., 10:41   #16
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Vejita Pregled postova
Dali mozes dati neki link s kojega si to radio , ja sam naso ovaj link ali nije mi to 100% jasno kako to napraviti, da vidim dali sam sposoban to napraviti
Tu ti nije loše objašnjeno, ali neka ti to posluži samo da odprilike vidiš o čemu se tu radi. Inače meni je kompliciran njegov sustav vraćanja mjenjača u centar, a i vraća ga samo lijevo-desno, a ne naprijed nazad. Ma ustvari najteži dio ti je izmislit taj mehanizam za vraćanje u centar, vidiš gore kako sam ja to riješiji, od jednog vrlo jakog federa, ti to možeš napravit na drugi način. Npr, meni je palo napamet iskoristit joystick, tako da umjesto palice stavim polugu mjenjača, sve to stavim u kutiju i mislim da nije ni to toliko loše, naravno neće biti baš presnažno. Do dizajna ćeš doć sam eksperimentiranjem. Elektronika ti je nešto stvarno jednostavno ako se imalo razumiješ u to (toliko malo npr. jesi li ikad spajao žaruljicu na bateriju?). Sve tipke na gamepadu ili joysticku su ti ustvari samo obične sklopke, ti izvučeš te kabele, zalemiš ih na pločicu ako nema kabela u gamepadu, dovučeš ih do mjenjača i to podesiš da mjenjač samo zatvori strujni krug kad se ubaci u brzinu.

Mislim, malo pogledaj, to je prejednostavno.

Što se tiče spajanja na komp, i hardvera, BJEŽI od gameporta, vjerojatno većina vas i ne zna šta je to ali eto, samo usb.

Krajnji rezultat ti ispadne WOW, a ustvari je, kako sam već naveo, trivijalan.
Roso je offline   Reply With Quote