View Single Post
Staro 19.03.2007., 09:48   #51
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Mislim da Horza odmah navali s pitanjima tipa: ajde mali nabroji ti nama sve BIOSove pozive za prekid.
.....say what?
brijesh. inače, ja sam klinac i to je prva stvar koja ih zbuni....
zapravo mi je 90% pitanja sociološke/psihološke naravi (iako je na razgovorima uvijek i osoba koja ispituje isključivo ta pitanja) . al zanimljivo je da mi se najviše ljudi zbrejkalo na pitanjima kojima sam ispitivao opće znanje IT-a i reakcije u kriznim situacijama...
npr. tko je steve jobs? (frajer se zbrejka, a zadnjih 10 godina radio na održavanju institucije koja ima isključivo macove i u CV-u napisao onu fenomenalnu rečenicu "odlično poznavanje IT industrije")... ili tko je gospodin torvalds? (a frajer mi prethodno rekao da sam kompajlira kernele iako ga to ni u kom trenutku nisam pitao i generalno mi je totalno nebitno)..

ili jedan lik koji je dolazio na moje mjesto kad sam odlazio (recimo neka wannabe managerska pozicija), a prethodno bio manager u poduzeću xxx... i pitam ga tko je gospodin yyy - ne zna. a gospodin yyy mi bio na razgovoru za posao dan prije njega i preko godinu dana radio u poduzeću xxx direktno pod managerom koji mu nije zapamtio ime (prošle su samo 2 godine, a team im se sastojao od svega 5 ljudi).... mislim... jemti managera koji ne pamti imena ljudi s kojima direktno surađuje i za koje je direktno odgovoran... pa mora znati koje im je omiljeno povrće, a da ne pričamo o imenu čovjeka.

... i jednako zanimljive situacije... (ovo mi se fakat dogodilo, al im to nisam rekao)... pitanje ispituje snalaženje u kriznim situacijama i redovno se lome na takvim pitanjima....
prvi dan dođete na posao ovdje... uranili ste 15 minuta da slučajno ne bi bilo da zakasnite na posao prvi dan i došli prije ostalih kolega...
ulazite u ured IT odjela, palite svjetlo, i čujete kako nešto bipće u kutu sobe... idete do izvora zvuka, tamo je database server od poslovne aplikacije i njegov ups. provjeravate zvuk - nije ups - bipće server. prebacujete kvm switch i vidite da se raspao jedan disk, hot spare uletio, a nakon toga se raspao još jedan disk u tom predivnom raid5 polju.
30 ljudi dolazi na posao za 5 minuta i telefon će vam početi zvoniti ko lud, a kolege koji vam mogu pomoći su baš danas slučajno na terenu cijelo prijepodne i nitko nema službeni mobitel, a brojeve privatnih mobitela ne daju svojim kolegama iz sasvim razumljivog razloga. što činite?

- i na to pitanje hrpa ljudi odgovara "idem kupiti takav disk i zamijeniti ga", ili "hmmm... rebuildam raid polje"...
- oboje totalno debilni odgovori koji su totalno neprikladni situaciji.
onak... ako mi je 10% ljudi na to pitanje odgovorilo "obavještavam djelatnike o problemu i zovem šefa ili kadrovsku jer oni sigurno imaju broj mobitela kolega, jer sam i ja dao svoj broj kada sam se prijavljivao za posao"...

blah.... uglafnom, pitanja poput "nabroji 10 jezgri procesora" su totalno glupa, nepotrebna i onak... ne govore ništa što bi bilo bitno za obavljanje posla - bez obzira da li je riješ o tehničkoj ili managerskoj poziciji.

sve u svemu, ide mi na živce što svi očekuju neka glupa pitanja poput "koliko djece i pasa imate" ili "gdje ste radili" ili "koliko RAMA po defaultu ima u del*** serveru". mislim... to sve piše u CV-u. na razgovor dolaze da se vidi jesu li sposobni raditi for fu*ks sake. i onda ih cijela situacija malo izbezumi i onak... padaju ko muhe. točnije, filtriraju se ko čaj.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote