Citiraj:
Autor Ladybug
Sve čitam, pa izgleda ko da se u svijetu IT hardvera sve već izumilo i samo treba popravljat kompove i to je to... Pa ček, kaj nema nekih istraživačkih centara ili nekih tvrtki/stependija/... koje zapošljavaju mlade maštovite i kreativne ljude? Nešto tipa Medils za nas biologe. Dakle, financiraju se projekti koji se baziraju isključivo na hipotezi/ideji nekoga da bi "nešto moglo biti tako ako problemu pristupim na alternativniji način"? Npr. sjećam se jednog dečka tu na ovom 4umu (ili na Linksovom) prije nekih godinu dana koji je otvorio temu kao nešto "Jel bi se povećao storage (ili brzina) HDD-a ako diskove postavim ne paralelno, nego okomito" i tako nešto. Dakle, da s onim postojećim znanjem servisera/IT tehničara/... postavljaš pitanja o nekim problemima koji se u IT industriji nisu riješili... I da ti to netko u Hrvatskoj financira ili potiče te na takav rad...
Ispričavam se kaj po ne znam koji put n00basto upadam u temu i dižem živac, al vaš optimizam tu i nije na zavidnoj razini. (A i pročitala sam knjigu o Nikoli Tesli pa sam sva u eksperimentiranju i novim kreativnim never-before-seen idejama.)

|
And I think to myself....what a wonderful wooooorld.

Uff...da bi bio inovativan u svijetu hardwera treba ti dosta para...tu je stvar daleko jednostavnija u software-u.
Jednostavno hardware je otišao toliko daleko da svako novije riješenje traži deep knowlage, šaku stručnjaka i mnogo novca. Prošlo je vrijeme ataria i kaseta...gdje je svaki kućni majstor mogao doći na ideju...diskete.
Pričekajmo malo kvantno računalstvo...eeeee tu te čekamo...već imam par patenata u džepu.
Još jednom...inovacije su kud i kamo jednostavnije i bliže ljudima u softwareu.