Evo malo da vam pokažem šta sam radio zadnjih mjesec dana. Nakon dosta pretraživanja po netu o ovoj temi rekao sam sam sebi zašto ne i počeo radit svoj mjenjač. Naravno, na netu ima svega i svačega, od nekih stvarno kompliciranih i po mome sudu ne pretjerano učinkovitih, do dosta jednostavnih. Kao šta vidite na slikama dizajn je dosta trivijalan, poluga je učvršćena na dosta jaku oprugu (dobio je u škveru), u brzini drže dva vrlo jaka magneta iz hard diska, a elektronika je vidljiva na slikama. Tipke sam "ukrao" iz genius usb palice.Nisam htio uništavat palicu, nekvalitetnu doduše, nego sam unutar nje prespoio žice i to izvukao vani na ženski UTP kabel, a na shifteru je muški, zbog jednostavnog spajanja i odspajanja. Najteže je bilo napravit ovaj metalni dio za brzine, tu je bilo dosta brušenja i turpijanja

Neki dijelovi su zavareni (opruga za postolje i držač mjenjača, njega sam također sam napravio od neke stare stege). Mjenjač ima 6 položaja, sad neki možda mogu reć nema rikverc ili sedmu, ali nakon što sam malo bolje razmislio, po meni, 6 je optimalno. Ne možete pogriješit brzinu nikako, jednostavno ide full left ili full right. Ručkicu sam izvadio iz nekog slupanog golfa a pokrov sašio od sestrine outdated jakete.
Troškovi 0 kn. (iman doma dosta gluposti, kao vjerojatno većina vas koja živi u kućama sa garažom i podrumom)
I da, kutiju mi je napravio stolar od iverice, također besplatno
Slijedeće na redu je kvačilo...