View Single Post
Staro 18.03.2007., 17:02   #17
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ajmo redom...

1) Grafička sa 256Mb je brža u igrama do rezolucije 1280x1024, ako želiš igrati preko te reze (znaći 19"+ monitor, ako imaš) onda se kupuje 512Mb. Grafičke sa 256Mb olaze sa bržom memorijom ali nemaju snage vrtit reze poput 1600x1200 (imaju ali nije to to). Ako igraš znaći do 1280x1024 onda je preporuka imati 256Mb!

2) AMD je ne isplativ jer je zamjetno slabiji u odnosu na C2D i ne vidim baš da bu se to uskoro promjenilo! PS: Ovo dolazi od AMD fana (mene), onda znaš da ne serem

3) Razlika u frekvenciji memorije se očituje samo u OC (over clock) potencijalu. Znaći, ako imaš 667MHz memoriju, ona je dizajnirana da radi na toj frekvenciju! Frekvencija memorije raste OC-om procesora (FSB x množitelj memorije)! Kingmax memorija od 667MHz uglavnom ide do pa i preko 800MHz! Memorije sa manjom frekvencijom su možda malo skuplje negdje zbog ekonomije (ima ih manje nego ovih sa višom frekvencijom pa nabiju cjenu)!

4) Za tu konfiguraciju kako god okreneš je Seasonic od 430W pre skup i to za 300 kuna! Naravno Seasonic je vrhunsko napajanje i po meni nema boljeg ali mislim da ta konfiguracija ne treba (mada uvijek dobro dođe) takvo napajanje! Na sličnoj konfiguraciji imam Chieftec 450W koji u Ve-milu dođe 385 kuna i napajanje je po meni BestBuy, ima najbolje omjere cjena/kvaliteta/performanse!

5) Grafička x1950PRO je u puno testova dosta lošija od default 7900GS (nVidia) koja je kao stvorena za OC, kada se 7900GS OC-a onda doslovce briše pod sa x1950PRO, ali ono stvarno doslovce! PS: OC-ana 7900GS daje bolje rezultate u svim testovima od 7900GT koja je serijski puno jača od x1950PRO! Ukoliko se odlučiš sa 7900GS, preporuka je Gigabyte model koji dolazi sa Zalman VF700AlCu ventilatorom i povišenim taktovima (serijski overclockana)!

6) Matična ploča, ostani pri Gigabyte DS3 jer je ploča zvijer. Imam je i nisam joj našao niti jednu manu! Ploča je savršena + odlična je za bilo kakav OC!

7) Ako ideš na C2D i ako si gamer, onda je grijeh ne OC-ati taj procesor. Pogotovo ako ideš na E4300 koji kada se OC-a je jači odnosno brži od E6700 modela! Sa BOX hlađenjem taj procesor ide sa 1,8GHz na 3,0GHz. Max OC koji sam ja probao bio je 3,3GHz ali 100% ide i više od toga potpuno stabilno!

8) Koliko god bio BOX cooler OK, opet je sranje. Uzmi si ili AC Freezer 7 PRO (180kuna - LINKS) ili CoolerMaster HyperTX (200kuna - LINKS)! Imao sam ih oba dva i HyperTX je dosta bolji te se isplati dati tih 20 kuna više! Meni ventilator vrti na njemu između 0 i 700 okretaja i temperature su mi Idle 30 celzija na obje jezgre i Load 46 celzija na obje jezgre (to je na OC-u od 2,7GHz)!

9) HDD si odličan izabrao, alternativa mu je Hitachi!

Eto, malo se posavjetuj s ovim činjenicama i vidi kaj ti se više isplati

Pozdrav!
Bartuc je offline   Reply With Quote