View Single Post
Staro 18.03.2007., 14:12   #1
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Soltek nforce2 75FRN2-L

Ovo je bila moja prva ploča, ah kad se sjetim mladosti, to je bilo davno i ona više ne radi dugo vremena ali sam na internetu tek nedavno na nekim stranicama išao gledati recenzije te ploče. I kada sam išao gledati primjetio sam jednu stvar. Ovo je članak:

http://www.digital-daily.com/motherb...ek/index05.htm

i slika 75FRNL2-L

za usporedbu ovo je slika 75FRN-L:

Što je sad tu mene začudilo. Kada sam ja kupovao taj komp ja sam u jednom dućanu uzeo sve komponente i dao sam da mi ga oni slože. Oni su ga složili i ja sam dobio gotovu kantu koja je radila te sam bio zadovoljan. Sada kada se sjetim u retrospektivi, da sam znao bolje možda ne bi bio tako zadovoljan. Temp procesora se sjećam da mi je cijelo vrijeme bio 55 stupnjeva u ilde-u, to je možda moglo biti i bolje. Ali dobro.

Kada mi je taj komp crko tek onda sam otvarao kantu. To je bilo taman kad su prešle tri godine i istekla garancija. Ploču koju sam ja našao u kompu bila je ova doljnja, žuta. Stvar kod ovih dviju ploča je ta da su one dolazile u identičnoj kutiji, ali ova gornja žuto-zelenkasta je unaprijeđena verzija sa FSB 400Mhz, dok je žuta sa FSB 333Mhz.

Moja ploča je ova žuta, a na sebi je imala nalijepljenu naljepnicu na kojoj je pisalo 75FRN2-L. Po ovom članku to je nekakva kontradikcija, pa ja pitam jel to moguće, ili su mene oženili pa na staru ploču samo nalijepili naljepnicu od unaprijeđene verzije. Uh što sam se raspisao.
Grofaz je offline   Reply With Quote