View Single Post
Staro 22.10.2001., 15:44   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000

Ti si moj "Evil Twin"!!!!

Zasto?

Pa ti nisi nista skurio overclockingom (za razliku od mene) i bio si zrtva virusa (opet za razliku od mene). Mi smo dijagonalno suprotni!

Ja fakat NIKAD nisam imao problema s virusima... osim sto nisam pretjerano tupast pa ne nasjedam na *.vbs i sl. fajle tu je jos dosta faktora u igri - redovno updejtani virus definitions, ne koristenje IIS-a, nikad nisam koristio Outlook ili (jos gore) Outlook Express... Naravno, uza sav moj oprez nikad nebih bio bahat pa rekao "meni se to nemre desit". Cinjenica jest da postoji puno prostora za vrlo destruktivne viruse, no ono sto spasava ljude poput nas je to kaj ih uglavnom pishu would-be-hakeri te to sto mi nismo primarna ciljana skupina za njih - oni ipak nisane na velike tvrtke kojima mogu pociniti velike stete. To kaj bi sad meni skrsili stroj.. ne znam koju satisfakciju mogu imati od toga, dok ako npr. stavis IBM na koljena...

S druge strane mislim da se pretjeruje u iznosima oko stete pocienjene od strane virusa. Naime, cesto se u stetu ukljucuje cijene updejtanja OS-ova i sl. sto bi po meni morala biti standardna stvar za svakog Sys Admina i za svaku tvrtku. Druga stvar koja se isto ukljucuje u stetu jest to sto velika vecina tvrtki (a i pojedinaca) ne radi back-up uopce, ili prerijetko...

Eto, mojih 5 centi.

O.