Citiraj:
Autor horza
odakle vam to da je u softveru lova?
i o kolikoj lovi uopće govorimo?
software je rabota. al ozbiljno. to je onak... baš šljakanje i nije nimalo lako. osobno, ne pada mi na pamet 8h dnevno šljakati za nekoga i buljiti u kod bez ikakvog izazova ili šanse za napretkom (jer sve što je izazov zahtijeva više od 1 osobe, a maksimalno što u softveru možeš doseći je "voditelj teama") ... pa sad vi vidite kak je to lova  to je šljaka, ništa više.
evo jedna preporuka svima koji žele... ITsec. to je lova.
počeo sam se na to orijentirati i onak... to će tek postati traženo. konkretno, auditing koda i procesa unutar organizacija, razna (penetracijska) testiranja, i naravno forenzika.
to je onak... izazovno, svaki puta drugačije, treba biti koncentriran, informiran, poznavati i dubinu i širinu, i tak... kewl shit 
|
Evo ja bi se slozio s Horzom.... Security i mreze opcenito su i meni cilj koji bi kad tad htio dostici... naravno, u teoriji, da bi dosaodo statusa dobrog security i mreznog admina i inzenjera, imam jos minimalno 10-ak godina sljake u kljucnom okruzenju... iz toga slijedi i hijerarhijsko napredovanje... nema kruha od toga da, ***ga, radis negdje u servisu, sklapas kompove i u slobodno vrijeme provodis sata i sate citajuci o sigurnosti i mrezama... treba to sljakat... teorija bez prakse je nula...
i po meni, uvijek ima hardvera... uvijek nesto sta treba sklopit, spojit, zabrljat, sredit...
Idealno radno okruzenje za mene: radna soba i radno predsoblje... u radnoj sobi ormari sa switchevima i routerima i kablovima i severima i ostalim kantama... u predsoblju hrpa kutija sa hardverajem koji treba istestirati i vidjeti koliko se uklapa u firmino okruzenje po pitanju sigurnosne i mrezne kompatibilnosti... i naravno, pisaci stol sa fino velikom koznom anatomskom foteljom i plocicom na kojoj pise "Perich, head engineer of networking and security"... U ladici odresci od place s 4 nule i rotring tehmicka i kemikalijska olofka...