Citiraj:
Autor zoltaaaan
I kaj sam postigo kad kupim brži procesor i sporiju memoriju? Ja bih reko sporiji komp  , pa na kraju krajeva, sve ide kroz memoriju, tak da mislim da je fakat važno da iam brzu memoriju.
U biti sam se tak zalijepio za ovaj super talent jer je dovoljno brz da iskoristi potencijal procesora
A jel znate neku memoriju kaj je približno brza ko ova a da je bar nešto (tipa 100kn) jeftinija?
LOL Gorluk, sad vidim da i ti imaš ovog supertalenta, a odgovaraš me od njega  Je ima neki poseban razlog za to?
|
Postigao si puno toga. Zar ti stvarno misliš da je ta razlika između Kingmaxa i Super Talenta veća nego između tog Athlona i C2D, te da ćeš nešto znatno osjetiti u svakodenvnom radu? Razlike u memoriji su uglavnom male, i sigurno ćeš više osjetiti razliku između procesora nego između memorije (uzimajući u obzir da ćeš komp koristiti za zahtjevnije stvari naravno, u suprotnom ti ionako ne trebaju ni jedan ni drugi proceosr).
Da, ja imam taj Super Talent i memorija je odlična, svaka preprouka s te strane (a CL4 je još bolja), no ja sam konfiguraciju slagao krajem prošle godine, kada su cijene Kingmaxa i Super Talent CL5 800MHz bile jednake u kunu (čak je i 800MHz Kingmax bio skuplji), tako da nisam imao što razmišljati - za iste novce sam dobio memoriju koja ima bolje performanse i bolji OC potencijal. I ne, ja te ne odgovaram, samo ti kažem da razmisliš - Kingmax je sasvim ok memorija, isplati ti se uzeti i 667MHz (to je praktički ista memorija kao i 800MHz), budući da ima sasvim ok performanse, a možeš ga nabrijati i preko 800MHz (doduše u zadnje vrijeme su neki korisnici prijavili neke slabije serije, no to je već druga stvar), a razlika od 500kn nije mala. Jednostavno moraš sam razmisliti da li ti nešto bolje performanse memorije vrijede tih 500kn više. Da ja danas imam ograničen budget i da biram memoriju navjejrojatnije bih uzeo Kingmax 667MHz, i ostatak para pridodao nekoj drugoj komponenti, ili pak uzeo 4GB rama.
Npr. ako si namjeravao ubosti monitor od 2000kn, za 2500kn možeš dobiti dosta bolji monitor itd itd, a tu razliku ćeš u svakodnevnom radu osjetiti puno više nego kod razlike u performansama memorije.
Dakle, preporuka bi bila (kao što sam već naveo):
E4300
Gigabyte P965 DS3
2x1GB Kingmax 667MHz
X1950Pro
Pioneer DVR-112
Seasonic S12 380W / Seasonic S12 430W / Silvestone Elemenet 500W
Kućište i ostatak si sam izaberi.