View Single Post
Staro 16.03.2007., 11:11   #37
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Koji tečaj ti Horza predlažeš, da bi imao na papiru ono što znam ovako bez papira i to nitko ne zna i nema uvid u to?
nemam pojma. nemam ni ja nikakve tečajeve. a izbor, koliko znam nije bash toliko velik... brijem da je bitno razmišljanje "koje poslove želim raditi", a ne "kako potvrditi da znam nešto". jer na tečaj se po meni ide iz 2 razloga a) jer želim to naučiti b) jer ciljam na posao za koji mi treba baš taj certifikat.
pa se tak bira i tečaj... valjda...
ako želim raditi u institucijama koje baziraju poslovanje na IBM rješenjima, ići ću na IBM-ove tečajeve
ako želim u institucije koje baziraju poslovanje na M$ rješenjima, ići ću na njihove tečajeve
ako želim biti sistemaš/mrežar i raditi u firmama koje se bave održavanjem i rješenjima, ići ću na niže cisco i linux tečajeve. ako želim usavršiti to znanje, ići ću na iste te, samo više tečajeve. barem u teoriji...

npr. osobno bih volio odraditi tečajeve do CCNA nivoa, ali jednostavno nemam dovoljno vremena/para/koristi, pošto mi poslodavca živo zaboli kakve tečajeve/škole/faksove tko ima. bitno je koliko zna, kako radi, kako surađuje, donosi li prihod poduzeću i kakvu budućnost si kroji. i dec it. nema neke mudrosti... ako znaš-znaš. i nijedan papir neće reći da znaš ili ne znaš.
ali, naravno, ako poslodavac u nekom trenutku odluči brijati na neka specifična rješenja, za mene vjerojatno neće biti mjesta ako se ne budem htio preorijentirati na ta rješenja.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote