View Single Post
Staro 16.03.2007., 09:54   #34
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Tehnicki gledano ne vidim zasto ne bi mogao to upisati, no ne vidim ni najmanju svrhu toga.

Cisco tecajevi su danas jako "fensi", no jako malo ljudi realno moze iz toga ostvariti neku korist. Osnove mreza mozes naci na netu i za osnovne ideje subnetiranja, rutanja i slicno ne moras ici na takve tecajeve.

A jednog dana kad budes spreman za profesionalne izazove, svaka skola je dobra, ali se i svaka skola placa.
Cisco CCNA je malo opširniji tečaj od osnova mreža.
Imaš tu stvari kao OSI model,Ethernet, Routed i Routeing protokoli (pogotovo OSPF i EIGRP), pa imaš sve o switchingu (Trunking, STP protocol, VLAN), Subnetiranje mreža, WAN mreže (Frame Relay, PPP....)
Sljedeći nivo ti je CCNP...mislim da se tamo isključivo orijentiraju na Routing protokole i sigurnost.
I najači CCIE- s tim certifikatom nađeš posao bilo gdje, ali doslovno bilo gdje! Znam da se ide u Nizozemsku na polaganje certifikata, teorija+rad na opremi i onda za taj dan se radi lista polaznika koji mogu proći tj. dobiti taj certifikat. I da...skup je!

CISCO ti je definitivno No1 u mrežama.

No po meni najači IT certifikat koji možeš dobiti ovdje je od IBM-a. Mislim da se zove IBM ACE developers&system administration...cca 30.000 kn.
Mislim da ni ovaj Suse Linux Akademija nije loša...

Jedino mi nije jasno zašto se ovi Microsoftovi certifikati toliko cijene???
Striček je offline   Reply With Quote