View Single Post
Staro 14.03.2007., 17:40   #7
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Glavna razlika između Ultra Flat i Ultra Flat X je u rasporedu tipki - naime Ultra Flat X ima klasičan raspored, dok je kod Ultra Flat raspored nešto "stisnutiji" - npr. up / down / left / right strelice nisu u odvojenom prostoru, već odmah ispod Enter-a i pored CTRL-a, zatim "Insert / delete / Page Up / Page Down itd. tipke su drugačije raspoređene (također nisu u zasebnom prostoru) i tako dalje.

Ultra Flat X ima i neke funkcijske tipke, dok Ultra Flat nema nikakve.

Ja sam baš jučer popodne kupio Ultra Flat (impulzivna kupnja , no ionako mi je trebala nova tipkovnica, imao sam zadnji krš). Meni osobno se dizajn Ultra Flat puno više sviđa, tako da mi Ultra Flat X nije igrala, a htio sam "laptop style" tipkovnicu. Moram priznati da je drugačiji raspored tipki dosta zbunjujuć u početku (svako malo mi ruke leti u krivom smjeru), a i općenito treba neko vrijeme privikavanja na tipkovnicu. Što se tiče tišine jako sam zadovoljan, ali sam isto tako svjestan da se sve tipkovnice ionako kad tad (uglavnom ubrzo) razje*u i postanu glasnije, tako da tek trebam vidjeti koliko će se "rasklimati".

Ne znam, meni je obična Ultra Flat za sad ok, no kako je imam samo 24 sata treba proći još vremena dok ne budem siguran koliko mi odgovara (no to je ionako jeftina tipkovnica, nije da očekujem ne znam što od nje). Što se samog dizajna tiče ful mi se sviđa, i izgleda mi bolje i od nekih puno skupljih tipkovnica.
gorluk je offline   Reply With Quote