Čin defragmentacije nije dobar jer je to bespotrebno opterečivanje diska. Samo zato. Nije dobar ni Windows ni 3rd party program.
Kada slažem komp za nekoga razmislim da je namijenjen za nekoga tko ne zna puno o njima, a kada slažem sebi imam na umu da je za najveću lijenčinu na svijetu. U životu sam defragmentirao XP 2 puta. I to oba puta jer su me podsjetili ovakvi threadovi. I uvijek kaže da daisk nije fragmentiran.
Valjda je zato bolje napraviti po toj šemi. Izbjegavamo jednu vrlo dugu operaciju koja oduzima korisno vrijeme kompa i bespotrebno opterečuje disk. Bolje spriječiti nego liječiti.
A swap na sistemskoj particiji upravo to radi. Fragmentira podatke. Potpuno bespotrebno.
Još bi dodao kako bi i Desktop valjalo prebaciti na drugu particiju, zajedno sa user accountima. I to je ubojica brzine Windowsa.
O Visti ću razmišljati poslije. Najmanje za 6 mjeseci kada je dobro virtualno proučim i kada će imati punu programsko tehničku podršku. Ne da mi se opet u potragu za driverima i programima koji rade bez kerefeka na tome. Ima vremena.
FJBG - Fak ju Bil Gejts, a ja sam Ambasador FJBG-a pri PCE. Originalno nastao na forum.hr od spamera koji su previše znali i nisu napisali ništa korisno. Onda su počeli raditi tutorijale za početnike. pa vlastita stranica, pa ju ubio host, pa ... Biti će ponovno, samo dok skupim vremena za napraviti nešto takvo. Šef se složio s idejom, samo da se ne zamara s njom.
Na forum.hr ima još puno FJBG tutorijala, a mislim da ima i jedan na ovu temu.