Osobno težim ka širokom znanju hardware-a i software-a.
Ufff težak i spor proces...puno standarda i teorija, ali iz nekog razloga glupo mi je koristit software ako ne znam programirati u nekom višem prog. jeziku, a i onda, glupo je programirati u C++ ako ne znam ništa o assambly-u...a opet je glupo drmati po assamblyu ako ne znam ništa o registrima, logičkim sklopovima, booleanima i struji...to se zove BOLEST

Ponajviše iz razloga jer nije moguće sve pohvatat a stalno prebacivanje samo zbunjuje.
Inače što se tiče Hardware-a u HR....ne znam.
Odi završi neku školu/fakultet uči procesore dan i noć pa za nekih 10-tak godina počneš raditi kao tehničar u IBM/Intelu...znojeći se da ne kihneš nad waferom
Inače dobro je Old Iggy napisao, nije HW samo računalo ima toga koliko hoćeš i u drugim granama hardveraja. Evo kod nas bi dobro došao jedan koji bi popravljao kartice vrijedne 5000eura koje mijenjamo svako malo. Kartice proizvodi jedna firma tako da mogu nabit takvu visoku cijenu, ali inače nisu one nište napredne da opravdavaju takvu cijenu.Inače služe za upravljanje procesima rada "strojeva".
Također se slažem sa horzom u svezi softwarea...
Softwarsko tržište se sve više i više zasičuje...nedavno sam čitao o Indiji kako proizvode software za razna poslovanja po daleko jeftinijim cijenama od zapadnjačkih konkurenata. Osobno znam da softwarsko riješenje za HPB banku je napravila upravo jedna Indijska kompanija.
Onda, znam da ima dosta programera, administratora koji crnče za jeftine pare...Uglavnom, opet je sve stvar sreće, gdje upadnete, koliko zananje imate, koliko to znanje ste sposobni prezentirati. Nerijetko se događa da ljudi sa daleko manje zanja, a vješti u komunikaciji naprave puno više od geekova iz doba amige koji su sposobni izprogramirati cijeli kernel preko vikenda u assamblyu dok paralelno prate sve epizode StarTrecka.

.
Treba učiti sve po malo no istovremeno specijalizirati se za određeno područje+opće životno znanje, za onak...među ljudima. No ništa ne dolazi u trenu. Zato svi u Algoritam po "Assambly indepth!"

i "Logical circuits in 5 minutes" za hrdware manijake...
Ajmo svi mi sa Pcekspert foruma napraviti vlastiti procesor u 4cm tehnolohiji izrade...nešto jednostavno cca tristotinjak logičkih vratašaca...