Vidim da se vodi žustra rasprava o tome kao se registrirati.
Nakon što se regao prije par godina nisam nikad više pogledao kako izgleda registracija na PCEkspert. Blago rečeno registracija korisnika je u banani.
1 stavka prilikom registracije je nešto bla, bla bla na engleskom koju 99.99999% budućih korisnika niti ne čita nego samo klikne kvačicu na:"I have read, and agree to abide by the PC Ekspert Forum rules." Mislim stvarno ... Ajmo se malo potruditi i to koliko toliko prevesti na hrvatski. Možda će 1 % ljudi pročitati.
Nakon toga je odmah prebačen na upisivanje podataka i registraciju.
Mislim da nebi bio problem staviti iza toga stranicu sa pravilima foruma i tajmer na 60 sec. Makar bi trebalo i 3 minute pa neka proučava. Tu čovjek dok čeka nešto će od pravila i pročitat.
Svakodnevno skidamo sa rapida i sličnih stranica i moramo čekati pun kur... i gledat one glupe reklame. Da čovjeka nemožemo jednom, ali samo jednom dok se registrira prisiliti da gleda pravila foruma
Sad dolazi registracija.
Također bi bilo lijepo da se to prevede i da se može registrirati samo sa svojom mail adresom koju je dobio od providera. Možda i je tako, ali ja neznam. Nikakav gmail, yahoo, net i sl.
Nakon toga staviti pod obavezno mjesto stanovanja čak i adresu i broj telefona te napomenuti da će ti podaci ostati tajni.
Tko nema zlih namjera nema se čega bojati. Ali o tome bi se dalo raspravljati kao zaštita privatnosti, ali po meni ako nešto hočeš ili se negdje želiš učlaniti zašto bi se skrivao tko je i šta je. Ovdje se ionako ne rade nikakve ilegalne stvari da bi se čovjek bojao.
Ona stavka posao je po meni bez veze i ja bih ju obrisao, ali može ostati i nebi se morala obavezno ispuniti.
I staviti da mora imati minimalno 20 do 30 postova prije nego može trgovati.
Da se ne registriraju samo kako bi prodavali. Gledam neke članove prvi post prodaja nečega.
I za kraj malo bih prepravio pravila. Jer ovaj forum ima formalno pravnog vlasnika i nije ničija prčija.
To znači kad dođem kod nekoga u kuću ponašam se po pravilima kakva su tamo, a ne ponašam se kao doma.
Ukratko bih pravila nadopunio:
Radite kako vam Administrator i Moderator kaze!
Ne saljite glupe i uvredljive email poruke ili PM Administratorima i Moderatorima.
Ako je odgovor na vase pitanje vec na Forumu, mozete da dobije provremenu suspenziju naloga za glupa pitanja.
Ako vam nalog ne radi - pomirite se sa sudbinom da ste izbrisan/banovani ili da postoji dobar razlog zasto ne mozete da se ulogujete vise.
Nikada nemojte da se suprodstavljate Administratorima i Moderatorima, pa i ako mislite da nisu korektni.
Moze da se desi da Moderatori nisu korektni prema vama, ali to rade da bi ostalim korisnicima bilo BOLJE.
Vazna je zajdnica PCEkspert foruma, a ne individualni korisnici. Favoriti ne postoje!
Ako Administrator ili Moderator izmisli jos neko pravilo sto ovde nije napisano, mojne se suprodstavljate... slusajte slušajte ih.
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer
CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G