Yep, opako dobar monitor. Ja si ga isto pikiram (dođe oko 10000kn bez PDV-a, što je IMHO ok cijena s obzirom što nudi). Nisam još sto posto siguran da ću ga ubosti, budući da mi je na 26" monitoru kod 1920x1200 rezolucije malo veliki dot pitch (što doduše ipak nije veliki problem), ali u zadnje vrijeme je hrpa korisnika javila kako monitor ispušta jako iritantan pištajući zvuk (poslušao sam snikme toga i stvarno je jako glasno i iritantno) - naime NEC je očito na tom inače vrhunskom monitoru (jedan od najboljih LCD monitora ikad napravljenih) očito koristio neko napajanje lošije kvalitete. Kada se mijenjaju postavke tipa brightness / contrast mijenja se i ferkvencija te glasnoća tog zvuka (budući da je pri određenim postavkama napajanje više opterećeno). E sad, nekim korisnicima pišti manje i sasvim podnošljivo, no nekima stvarno zuji u tri p.m (inače to zujanje nije nešto posebno čudno - događa se na mnogim modelima raznih proizvođača, no NEC je malo zabrijao s takvim propustom na takvom high end monitoru).
Ne znam, mislim da ću pričekati još neko vrijeme dok se situaciji ne iskristalizira, eventualno izađe novija revizija i sl.