12.03.2007., 09:52
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Ovo je super ideja, ali mislim da bi bilo vise posla oko odrzavanja te liste, nego da se tu i tamo na trznici nesto procijeni  Ja sam radije za neki sticky gdje bi se objasnili kriteriji i nacin procjena komponenata, pa neka se ljudi sami potrude izracunati cijenu svojih komponenti. Npr, netko zeli procjenu grafulje 7600GT. Znaci ici na Nabavu, upisati 7600GT, vidjeti najjeftiniju (ako je odgovarajuci ili ekvivalentni model) i onda po nekoliko definiranih kriterija formirati finalnu cijenu (garancija, oprema, OC potencijal +/- PT troskovi).
|
Kažem već po ne znam koji puta, na početku će biti teško, ali opet ne pretjerano. Zamišljao sam to ovako: netko zatraži procjenu, ti ili netko drugi procjenite, ja ili mod dodam te komponente na popis. Tako za sve... Lista će se s vremenom povećati i sve manje komponenata će se dodavati jer neke s procjene već postoje na listi. Kad se dogodi neki značajniji pad cijena na tržištu, promijene se cijene samo tih zahvaćenih komponenata i bog.
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
EDIT:
domy: cijene X2 s939 proceva su ti premale. X2 3800+ bi trebao vrijediti BAREM 800kn, dok 4200+ oko 900-1000kn (naravno ako imaju garanciju) 
|
To sam sve nabrzinu skinuo s Nabave i umanjio za 30%, moguće da sam nešto krivo vidio, ipak sam pisao u pola 3 usred noći. 
|
|
|