View Single Post
Staro 11.03.2007., 02:21   #18
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Performanse u RAID polju

dakle,
ovako ide prica o mom raidu... pa da netko ne radi iste greske pisem ovaj topic...

slozen novi komp, prvo s ASROCK MBO..

to nije dugo trajalo, svega 1 dan. jer je bila loše hlađena (NB i SB...) a i microATX je, sto u SuperToweru smijesno izgleda

ASROCK i svaki disk odvojeno, vidi se da je novi firmware nešto brži ali ništa strašno...

pa zatim ABIT AB9

ta je ok sto se tice hladjenja, OC-a...
ali ima jedan problem na koji sam naisao...

to je JMicron sata kontroler (ali ima SAMO njega) i putem njega regulira IDE opticki pogon, i dva sata2 konektora (od 6 ukupno na MBO)

kvaka je u tome sto samo na ta 2 radi RAID!!! na ostalima samo u plain modu, raid nikako.
pa onda kada se tu ustekaju diskovi a ne u druge konektore, pocne CD blokirati cijeli komp kada se nesto kopira(bilo sto:mp3, avi... jednostavno se sve skoro zamrzne i presnimavanje se vrsi u PIO modu, drukcije ne moze...kada zavrsi copy, sve se vrati u normalu, em sto to traje 5 puta duze nego obicno i em sto je komp neupotrebljiv za vrijeme kopiranja...)

ABIT AB9 RAID

prvu pomoc sam potrazio kupivsi PCI RAID kontroler.
no to je bila katastrofa, brzina pala na 25 MB/s samo...

PCI RAID kartica, izbjegavati ????

tako je na red dosla ASUS COMMANDO MBO(links link)
asus link

ima dosta toga, vrlo dobro hladjenje preko 2 heatpipea, mali plavi LCD na pozadini te zvucnu karticu (ne MBO integriranu ) tipke umjesto jumpera na MBO...
a najvaznije je da ima odvojene: INTEL RAID kontroler i onaj Jmicron s pocetka price za optiku...

te tako nema overloada ni klanja medju njima kada se upogoni RAID.
final score? slike govore sve, ja napokon presretan, a nakon toliko toga kupljenoga, doslo je i vrijeme da nesto radi kak spada

ASUS COMMANDO ulazi u igru i vlada DEFINITIVNO skupa s INTEL Raid sustavom.

ova plava linija je za usporedbu (kada stavim jumpere nazad iza na diskove...no tko zdrav bi ih drzao tamo?)
score: klik

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 11.03.2007. u 12:05.
TomRi je offline   Reply With Quote