View Single Post
Staro 10.03.2007., 11:45   #5
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Tužno je sa se svako malo mora pojaviti na ovom forumu neka od firmi s kojom ljudi imaju probleme. Moram reći da to dolazi s veličinom firme. One manje probleme rade rijetko.

Jedini primjer mog "problema" je InfoGama prije puno godina. Crko IBM 46,1 Gb koji je IBM povukao iz prodaje zbog greške nakon 2 mjeseca. Tada najveći i najbrži disk je zamijenjen sa 41Gb modelom poznate DeathStar serije. Ponude oni meni njega u zamjenu (još nisu bili poznati ti problemi).

A što je sa mojih 5 Gb?

Izračunaju nekako razliku u cijeni a ja naručim 256Mb rama. Razlika u cijeni? Ma nema veze, kažu oni. Iako je bilo to pola cijene, tada ne baš jeftine, memorije. Bez galame i vike. Nikakve prijetnje. Samo uljudan razgovor.

Možda, i samo možda bi takav pristup mogao pomoći. Oni probaju APP (ako-prođe-prođe), a ti ostaneš pri svojem. Jednom mi je nešto slično pokušao prodati lik u HGSpotu pa sam ga morao resetirati iz noob moda. Momak nije razmišljao dobro tko je taj vlasnik harddiska preko šanka. Otrčao je u skladište i donio drugi.

- Mogu dobiti drugi disk.
- Mora proći nešto vremena
- Žuri mi se. Treba mi za posao.
- Gospodine, prvo ga trebamo testirati, pa probati popraviti, pa onda slati u WD.
- E, a čime to testirate i popravljete? Znate, ja se bavim DataRecoveryem pa me to baš živo zanima. Možda ovo nije samo crknuti disk nego i prilika da proširim svoje znanje. Imate neki specijalni alat za popravak diskova ili to može križnim šarafcigerom.
Jadnici koji su bili iza mene u redu za reklamaciju su počeli vrištati od smijeha, a momak se pokupio po novi disk.

Sa blizancem tog diska sam imao problema. Odnesao na garanciju tip (drugi) me pita

- kako se to opet događa (20 dana razlike).
-Ne znam, zamijeni.
-Kaže da možda imam problema s napajanjem.
-Mislite? Enermax.
- Nisu ni oni bezgrešni
- Ma da? Kupljen je kod Vas. Da i njega donesem?
- A možda je u ploči problem. Koja je?
- ABIT, kupljena kod vas. Da i nju donesem?
- Nema potrebe, evo vam novi disk.
- A da ja donesem da mi pogledate cijeli komp, kupljen kod vas.
- Nema potrebe. Doviđenja. Sljedeći.

(samo diskovi su zaista bili kupljenu kod njih)

Siguran sam da je ponekad greška i u samim kupcima. Pokušavam uvijek biti korektan pa valjda zato bolje prolazim. Jedino ne dam da me tretiraju kao njuba (iako je to moj početni pristup). Pa im objasnim neke stvari. Nekako se resetiraju pa naprave ono što inaće nebi.
RAK je offline