Citiraj:
Autor [Red]Dragoon
OMG ne mogu vjerovati što ovdje čitam.
Ti očito nikad nisi vidio high level starcraft replay ili vod. Vještina koja je prikazana u jednom takvom replayu je nevjerojatna.
Najbrži igrači starcrafta imaju oko 400 apm (njih nekoliko), njihov micro i macro je nevjerojatan. Naravno uvijek postoje igrači koji imaju recimo oko 200 apm i to maksimalno iskorištavaju. Biti dobar u SC na visokom (pro) levelu nije samo bezvezno klikanje mišem i attack move. Također APM puno ovisi o stilu igre te o rasi koja se igra.
|
Sa ovim prvim se potpuno slazem. Kad vidis Grubby-jev ili Zackard-ov vod samo ti suze krenu na oci koliko su ljdui preziczni i izvjezbani.
Slazem se i sa ovim drugim. U WC-u je ista stvar. Ne znaci da ce covjek koji ima 400 APM-a pobjediti onoga koji ima 200. Ovaj koji ima 200 ih bolje iskoristi i pobjedi, ili counteruje protivnika tako da ovom ni 400 APM-a vise ne pomaze (mada su ovakvi slucaji jako rijetki kada igra PRO vs PRO).
O broju taktika mi ne pada na pamet da pricam. Oni koji nisu igrali WC ili SC nemaju pojma o mogucnostima igranja tako da nemaju sta pricati o ovim igrama. I ja sam daleeeeeeeeko od PRO zvanja ali ipak znam kako izgleda fajt u WC-u za razliku od AoE-a u kojem napravih xyzxyzxyz jedinica i krenes, pa ko koga dodje glave. SC i WC su prefinjene igre i moras ih stalno igrati i gledati replaye drugih igraca kako bi ostao u fazonu.