Nadam se da mi moderatori nece zamjeriti ako podignem ovu temu iz mrtvih i pokusam je dovrsiti sljedecih mjeseci
Uglavnom...idemo dalje polako (stvarno polako

)
Evo proslo je brdo vremena od početka pisanja ovog testa, pa bi bio red da pocnemo to privoditi kraju(barem pribliziti kraju). Tu negdje oko stola mi na papirima leze brojke, ali nikako da ih prepisem na forum.
Odmah u pocetku pisanja ovog nastavka cu reci da sam sa Catalyst 7.2 driverima primjetio znacajno poboljsanje framerate-a u nekim igrama (prvenstveno u novijim naslovima, npr. NFS: Carbon Demo je sada igriv na 1024x768 sa svim na HIGH i sa 2xAA i nesto AF), ali buduci da mi se ne da opet sve testirati, svi navedeni rezultati su sa prije driverima navedenim na pocetku ove teme.
U nastavku necu iznositi ciste brojke u suhoparnim grafovima nego vise osobna zapazanja o kretanju framerate-a i igrivosti doticne igre/demo-a na odredjenim postavkama. Framerate "osmatran okom", i to onaj kojeg prikazuje ATT.
Čisti user review

Mozda nekom posluzi da skuzi i sto okvirno moze ocekivati od ove grafe u odredjenom naslovu.
Dakle...let's go on with the show.
IL-2 Sturmovik v1.3
Sto reci o ovoj igri? Svi su manje vise culi za nju jer je legenda medju avio simulacijama i sa nama je vec dugi niz godina.
Dakle, buduci da je igra dosta stara, odlucio sam grafu odmah maksimalno «nagaziti» pa sam lijepo sve postavio na max., i postavio rezoluciju 2048x1536 32-bit boja.
Pokusao sam staviti i 6xAA, ali očito postoje problemi sa driverima jer slika onda izleti iz ekrana tj. kao da se slika 6 puta poveća, a ne skalira nazad na monitor. Isprobano na više rezolucija i sa više AA modova (2x, 4x), ista stvar. Znači, sa ovim Radekom se slobodno može zaboraviti upotreba AA na najvisim rezama sa trenutnim driverima.
Idemo na performanse...
2048x1536 0xAA 0xAF
Min: 22 FPS (pojavljuje se kod niskog leta iznad šume, no i to samo na par sekundi)
Max: 98 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 30-40FPS
2048x1536 0xAA 4xAF
Min: 22 FPS (pojavljuje se kod niskog leta iznad šume, no i to samo na par sekundi)
Max: 90 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 26-33 FPS
2048x1536 0xAA 8xAF
Max: 86 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 25-31 FPS
2048x1536 0xAA 16xHQAF
Max: 83 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 23-30 FPS
Budući da su performanse dosta visoke i na ovako ekstremnoj rezoluciji, nisam testirao u nizima. Slobodno se može reći da je
Sturmovik s ovom grafom
igriv na 2048x1536 0xAA 8xAF.
EDIT:Takodjer, primjetio sam da sa novim driverima (Cat7.1 i noviji) AA radi normalno na rezama 1280x1024 i nižima, i potpuno je
igrivo na 1280x1024 6XAA i 16xHQAF. Problem sa visim rezama i AA ostaje.
Pacific Fighters
E ova igra je već sasvim druga pjesma. Na maksimalnim postavkama (All: Excelent; Landscape: Perfect) je totalno neigriva na ovoj grafi, čak ni na dosta niskim rezolucijama (800x600). Na moru sa par brodova i malom hrpom aviona jos nekako, ali kad doletiš na kakav otok prekriven šumom i nekakvu lagunu ili u hrpu brodova, pada debelo ispod 20 FPS.
1280x960 0xAA 0xAF Max. Details (All: Excelent + Landscape: Perfect)
Min: 5 FPS
Max: 47 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 19-32 FPS
1280x960 0xAA 0xAF Max. Details (All: Excelent + Landscape: Excelent)
Min: 16 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 20-34 FPS
1024x768 0xAA 0xAF Max. Details (All: Excelent + Landscape: Perfect)
Min: 6 FPS
Kreće se u 90% vremena u granicama: 21-35 FPS
Igrao sam se malo s postavkama da dobijem nesto igrivo, i jedini zakljucak je da je
Pacific Fighters manje-vise igriv na 1024x768 sa Perfect detaljima i 2xAF(iako nije kad se uleti u bitku, ograničenje je proc - vidi EDIT2).
Trebalo bi mozda malo duze igrati da se vidi da li je i to previše, ali mislim da su to neke igrive postavke, nije mi se dalo previse zafrkavati. Možda bi se dalo nešto AA isforsirati, no nisam siguran baš. Uglavnom, čini mi se da radi čak dosta lošije nego na X800Pro, ali ni s X800 ne radi bajno i isto trza na max. postavkama ko blesavo.
Ako hocete igrati PF, vjerojatno je bolja investicija 7600GS/GT ili nešto jače od nVidia-e.
A
vjerojatno je negdje u svemu tome
usko grlo na mom sistemu
i proc jer igra posebno jako pocne trzat u nekoj pomorskoj bitci sa brdom brodova, aviona i hrpetinom metaka i ostalih projektila.
EDIT: S novijim driverima nisam primjetio značajno poboljšanje performansi. Moža max. 10%, što opet nije dovoljno za ugodno igranje.
EDIT2: Sa novim procom (C2D E4300) i 2 Gige RAMa, ova igra se preporodila i sad je min. framerate 23 FPS na 1280x960 sa svim na Excelent (max je preko 120FPS)... sada je sasvim igrivo

)
Need For Speed: Porche Unleashed
Budući da je i ovo stara igra, ali mnogima najomiljeniji nastavak NFS serijala, htio sam je isprobati tj. da li ce driveri raditi neke probleme.
Nije bilo nikakvih problema i igra je letila sa svim mogućim postavkama u igri i driverima postavljenim do kraja.
NFS: PU je bio normalno igriv na 1152x864 mex. details 4xTemporalAA (Quality with Full Trilinear) + AdaptiveAA(performance) + 16xHQAF s tim da se framerate kretao u granicama od 43-65 FPS.
6xAA je bio overkill i ubio je grafu u pojam, a Quality AdaptiveAA je min. FPS spustio na 29 pa igra vise nije odavala onu fluidnost kao kod performance AAA.
Igra je izgledala apsolutno predivno bez ikakvih nazubljenja igdje (osim ćoškova poligona, ali tu nema baš neke pomoći u tako staroj igri

). Stvarno nije potrebno koristiti vecu rezoluciju u ovoj igri na 19" monitoru, i ovako izgleda savrseno (koliko moze tako stara igra).
Need For Speed: Hot Pursuit 2
Ono što je ovdje zanimljivo je to da je ova igra radila bolje nego Porche Unleashed! Možda mala misterija, a možda i činjnica da su za specijalne efekte korišteni pixel shaderi do izražaja dovodi 12 pixel shader cjevovoda na ovom čudu, stvarno ne znam. Možda je stvar i u optimizaciji drivera za novije naslove. Uglavnom, radi ko zmaj.
NFS:HP2 potpuno je igriv na 1280x960 All details max. 6xTemporalAA + Performance AAA + 16xHQAF s tim da se framerate kretao u granicama 43-76 FPS (90% iznad 60 FPS). Možda može i više, no nisam stigao testirati (ipak imam i stalni posao :-D ), a iskreno, više postavke su po meni i nepotrebne (ako bas nemate nove 20" Wide LCDe)
nastavak slijedi (ne zna se kad

)
EDIT:
Dok ne zaboravim: Jos jedna stvar koju sam saznao u medjuvremenu -
Zalman VF-700 Cu NE PASE na ovu grafu 
Hoce tko kupiti? Novi novcati, samo raspakiran i vracen u kutiju