View Single Post
Staro 09.03.2007., 18:53   #14
N.N.
Visok, crn, obdaren ;)
Moj komp

N.N.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Imam još nekoliko pitanja pa ako ima voljnih odgovoriti na njih jer će mi dosta pomoći.

Izbor kućišta suzio sam na sljedeće modele:
1)Kuciste APLUS CS-185A , MIDI, crno, bez PS, 184 kn
2) Midi tower Chieftec DG-01B-D-U, MIDI Dragon, crno bez napajanja, Office series, 305 kn
3)Aplus CS-188A PC Case, with 250 mm fan, w/o PSU, RoHS, 321 kn
4)Kuciste SHARKOON Rebel9 Value-Edition, MIDI, crno, bez PS, 250 mm fan, 396 kn

Sad, moj favorit je ovaj najjeftiniji aplus, pa mi molio komentare na ovo. super bi bilo kad bi netko imao iskustva iz prve ruke ili bar znao nešto iz druge, pa da mi da par savjeta oko ovog kućišta. Ova ostala kućišta su malo skuplja, i kvalitetnija, pa molim savjet jel se isplati dodavati te novce za to, jer se osobno ne palim na izgled kućišta, a ionako će mi stajati u stolu za komp i to u onom dolje mjestu predviđenom za kućište između dvije daske tako da se neće previše moći vidjeti, i kad ga jednom stavim vrlo rijetko će se premještati. Od ova gore tri preostala kućišta nude puno bolju mogućnost hlađenja i još nečega čega još nisam svjestan, recite. Samo, htio bi napomenuti da je ta razlika od 100 i nešto kn dosta u mom proračunu, pa Vas molim da imate to na umu kad budete davali savjete.
Zanima me i šta još trebam uzet za hlađenje konfiguracije? Koliko ventilatora, koje veličine i gdje ih je najbolje staviti (odozada, naprijed, na bočne stranice)?

I još jedno pitanje. Recimo da uzmem sad 1GB memorije, pr. na 667 Mhz. Jednog dana kad bi uzimao još 1GB i kad bih htio to staviti u dual channel, jel ta druga memorija treba biti od istog proizvođača i "u slovo" isti model ili je dovoljno da radi na istoj frekfrenciji i da možda ima iste latencije (nemam blage, ali možda i ovo ima utjecaja). Pitam zbog toga jer onda ne bi uzimao neke rijetko sretane marke, već bi puknuo kingmaxa koji je najrašireniji, a samim time i mogućnost da pogodim model jednog dana mi je puno veća.

Zahvaljujem
N.N. je offline   Reply With Quote