View Single Post
Staro 09.03.2007., 15:10   #1
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Case modding...Da ili ne?

Evo jedne pričice pa da je podijelim sa vama...
Petak prošli tjedan, otišao sam u Pevec i kupio pleksiglas i hobiglas (prozirni sa uzorkom kao da je izgreben kandžama i crveni neproziran) te sintetičku crnu i crvenu boju za metal...i naravno uzeo sam svog crappy MS Industirala i uputio se ujaku, koji posjeduje sav alat potreban za modificiranje.
Počeli moddati, izrezali sprijeda rupu za 120 mm vent, straga je ostala 80 mm rupa radi vodenog koja je malo spuštena i skinut perforiran lim. Sve lijepo izturpijano, završna obrada bolja nego na ijednom MS-u ikada. Obavljeno sa kutnom brusilicom i obrađeno sa turpijom. Zatim je ujak na tokarskom stroju počeo izrađivati "modul" koji će držati tipke za paljenje, gašenje, LED-ice itd. Nakon toga smo skinuli pop-nitne zakovice sa kućišta i htjeli okrenuti kavez za diskove.Tu je nastupio problem...Već su prije bile izbušene neke rupe koje su sprječavale stavljanje tog kaveza kako smo htjeli i osim toga još neke pop-nitne zakovice nismo mogli izbušiti jer je jednostavno trebalo raskopati cijelo kućište. Nakon toga, taj modul za gumbe se nije imao više gdje staviti, rupa sprijeda za vent je bila prevelika. Cilj je bio dobiti više prostora i bolje hlađenje u istom kućištu, no neuspjeh. Uspjeli bi, ali uz puno više zafrkancije i većih troškova i potrošenog vremena. Bilo je već relativno kasno, ujak i ja smo bilik umorni pa se nismo sjetili kako bi mogli imati problema sa tim tipkama.
Ugl. za vrijednost tog materijala i potrošenog vremena mogao sam kupiti novo veliko midi tower kućište.
Što i je jesam na kraju krajeva…

Istina, drugačiji je osjećaj kad sam nešto napraviš i središ po svojoj želji nego kad kupiš nešto novo, ali ruku na srce, barem u mom slučaju mi se više isplatilo kupiti novo kućište odmah nego potrošiti novce na materijal + novo kućište.
Još sam izgubio 6 sati te subote i mogao sam biti vani sa frendovima

No, ipak to staro kućište nije uništeno, stoji sada na tavanu složeno kao i prije. Kad se bude imalo vremena, dovršit će se taj mod.
Zašto sam odustao? Komp je bio na stolu gotovo tjedan dana bez kućišta i još bi trebao biti barem toliko kad bi se išle ispravljati te greške i dovršiti mod. A na stolu baš i nema prostora, a nikad ne znaš kad nešto može poći po zlu i diskovi padnu sa stola na pod

Poanta: dobro promislite prije samog moddanja, pet puta se mjeri jednom se reže
I naravno koliki će biti dobitak i utrošak vremena i novca moddanjem

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote