View Single Post
Staro 08.03.2007., 16:52   #1
N.N.
Visok, crn, obdaren ;)
Moj komp

N.N.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Konfiguracija- savjeti i prijedlozi

Mislim kupiti novu konfiguraciju a sastojala bi se od sljedećih komponenti:

1. AMD Athlon 64 3800+ , socket AM2, BOX ! , 0.09, 512Kb cache, Orleans
2. MBO DFI INFINITY, nFII-M2, nForce4, DDR2, zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. AM2
3. DDR2 1GB PC6400 Kingmax 800 MHz
4. Leadtek GF 7600 GS, 256MB, PCI-E, TV-out, DVI
5. *HDD HITACHI HDT722525DLA380 250GB SATA-300 7200rpm 8MB
6. Codegen midi tower 6099-CA (BRIZA), crno, 400W PSU w/12cm fan, USB, Fire wire, audio, 2 blue fans
7. DVD upisivač Pioneer 111DBK, DVD±RW, 16x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R, bulk, black
8. Zvučnici Logitech S-200, 2.1, 2 satelita + Subwoofer

E sad, molio bih Vas za Vaše komentare, što ne valja u smislu kompatibilnosti, što bi se moglo "klati" (ako?), koje bi komponente mogao zamijeniti i kojima, ali bi molio da pritom uzmete u obzir sljedeće stvari:

a)Konfa ne bi trebala cjenovno ići preko ovih navedenih, znači oko 4000 kn bez monitora.
b) Kompjuter neću koristiti za neko opako igranje što se vidi i iz popisa komponeneti, već za tu i tamo neku igricu (Manager, možda neka auto simulacija,..), internet, uslužni programi tipa office, adobe acrobat, neki za obardu slike (ništa fancy), gledanje tu i tamo kojeg filma. Imam i digitalnu kameru pa bi htio i to s kamere prebaciti na dvd, a za to mi valjda treba firewire (IEEE 1394). To MB ima. Ne znam jel treba još šta za to. To je uglavnom to. E da, ne mislim komp clokat, znači kad ga složim, ništa više neću dirati. Sve će raditi na defaultu, a komp bi trebao i poslužiti neko vrijeme. Ne sad 8 godina, ali ono.....kužite već.

Zanima me mišljenje oko rama, hard disk (zagrijavanje, performanse, vaša iskustva), grafička, s matičnom ćete se mislim složiti. I da, vjerujem da će najviše primjedbi biti oko napajanja, ali sad ide moje pitanje. Zanima me jel bi ovo napajanje (znam da nije baš neko) držalo ovu konfu, znači bez klokanja i koliko mi se stvarno isplati kupovati posebno malo bolje napjanje npr. recimo fortrona 350 W ili ako netko zna pa da mi da prijedlog za neku kombinaciju kućišta (bez PS) i napajanja za nekih 400 kn.

Unaprijed zahvaljujem na svim sugestijama i komentarima.
N.N. je offline   Reply With Quote