Citiraj:
Autor Botlorn
Svima drugima radi. Mene samo izbaci iz LAN chata (progama za komunikaciju) u LAN-u. 5 kompova su kabelom i jedan wirelessom spojeni. Ponekad mi se dogodi nakon pola sata surfanja, ponekad nakon 2. Prije Optime toga nije bilo... Mozda sam krivo stvorio i podesio novu konekciju za Optimu? Imas li mozda kakve savjete/postupak kako bi pravilno trebalo ici?
|
Imaš tu sticky temu o kreiranju konekcije na ADSL router. Trenutno nisam u Windows okruženju pa će ti sticky puno bolje objasniti.
Uglavnom tvoj komp i ethernet port na routeru moraju biti u istoj mreži koja mora biti u rasponu privatnih IP adresa. Obično se routeru stavlja prva ip adresa, pa kompu bilo koju u rasponu od 2-254. Također namjestiš subnet masku ovisno o klasi i defaultni gateway tj. ethernet port routera.
I to bi trebalo biti sve sa tvoje strane.Druga strana routera nažalost pripada ISP-u.
-----------------------------
Da, pokušaj nanovo napraviti konekciju, ako to ne radi predlažem da kontaktiraš providera. No i tu postiji velika šansa da neće imati pojma o čemu je riječ pogotova ako je greška sa tvoje strane.
Da je do routera ili switcha tada bi svi imali isti problem no kako si jedino ti zahvačen to isključuje takvu mogučnost....valjda

Pokušaj pratiti promet na svom kompu (snifaj pakete), vidim da kod Hrvoja javlja isti problem. Jesi čeprkao šta po firewall-u, DHCP postavkama?
Možda određeni incoming paketi prave probleme sa svchostom...router si dobio od Optime ili....?
I ako imaš vremena run->cmd->ipconfig /all>file.txt pa kopiraj ovdje.