Citiraj:
Autor yedwy
Vidim da se razumijemo...
Ali da, znam na što ciljaš ima diskova koji su napravljeni da rade 8sati tj 10ak sati i onih koji su namjenjeni da rade 24sata, tj bolje rečeno da su uključeni 24 sata i ja respektiram to, ako rikne od "nepravilnog" korištenja to je onda nešto drugo... Ali ja nisam imao štetu na (svom) disku već valjda 7-8g od kad sam imao kištru punu onih prokletih Caviara i to nažalost uglavnom svojih i od susjeda kojima sam ja održavao (i nabavljao) kante...
Od onda zlatno pravilo - ne nabavljaj ništa rodbini i susjedima...
Natznam, možda je u pitanju sreća, možda to što se ja ipak brinem da su radni uvjeti za sve komonente prihvatljivi i ne preseravam se s njima (uglavnom - postoje nekad i iznimke  ) tjerajući ih u neke bjesne radne okolnosti ili zato što ih mjenjam uglavnom kad istekne garancija ali stvarno nikad problema iako znam nekad odvaliti i po par tj da se ne gasi komp, ali ipak s obzirom da je podešeno u power savingu da se dikovi gase nakon 5min idlea nisu oni baš uvjek niti upaljeni za vrijeme rada...
|
O, na Caviare sam i ja nasjeo, bez brige.
Ista stvar je i rodbinom i susjedima, nista se ne prodaje.
A sto se diskova tice, uvijek je donekle u pitanju sreca. Mozes imati high end sustave s diskovima koji su zadnji tehnoloski nivo u strogo kontroliranim okruzenjima pa da ti crkavaju svakih par tjedana, a mozes imati kvaziserver na ATA-i koji ce mirno raditi godinama u uzasnoj okolini. Ideja jest samo to da se nekim elementima sto je moguce vise smanji mogucnost kvara uzrokovana dizajnom i tehnologijom.