View Single Post
Staro 06.03.2007., 16:25   #18
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Skužil te kaj misliš.
1.) Kombinacija vodeno pa na peltier pa na proc, ne valja. Ond ti je to ko da nit nemaš vodeno, neg da imaš zračno sa nekim 4cm ventom .

2.) Kombinacija koju ti misliš izvest je malo overkill i ne bi jače hladilo.
===> Pokušavao sam izvest vodeno bez kilera. Tj, jedan veliki bakrenjak, od kojeg je polovica uronjena u vodu, a polovica je vani i s vanjske strane ju hladim 12cm ventom . . Jedan prog za simulaciju je pokazo da je temp okoline ( zadaš si sam ) 23C, a temp vode je bila oko 29C.

3.) Temp senzor je ok stvar, I own 2 of them, i nisam se požalil na njih. Staviš ih na ulazu u kiler ili neki drugi element za hlađenje ( ak koristiš ventove )

4.) Napiši dal ti nije problem stavit rezervar u case, jer da iskemijaš neki rezervar od ( za miditower ak se dobro slože kablovi i hdd, imaš max 2 do 2.5l; za bigtower imaš min 5l kaj ti bude dosta ak hladiš samo proc, mada je i 3l dosta ak komp dugo ne radi. )

5.) Ak sam neš fulal ili zbrljal .

Ima peltiera za 81kn, 60W 4 sa 4 sa 0.2 cm, 12V 5A

Ak imaš mogućnosti Eheim, ak ne ond nabavi od nekoga, postavi oglas na forumu pa čekaj ak se bu ko javil.

Ak možeš šta sam doma napraviti super, jer ovi u dućanima su ko lešinari. Za "originalni TT waterblock" gdi plaćaš brand više love neg sam proizvod.
Moje vodeno je izrađeno za svega 300kn, kupio sam blok neki isto "brand name" za 340kn dobro je hladil, moram priznati bolje od mojeg, al sam ga prodal jednom liku koji više ima "branderski" komp. Šalter za ON na kompu ima ugravirano ThermalTake
DIY solucije su ti najbolja stvar. Em se naučiš nešt, malo se istreniraš kod izrade, vidiš kako je to dok sam nešt stvoriš i radi. A onda se to ne prodaje za nikakve pare, jer trud je neprocjenjiv a kamoli ostali faktori. Ak imaš viška love kakvih 600kn +-150kn najbolje ti je kupljeno vodeno, gdje imaš knjižicu i tamo ti piše:
cijev a1 stavite na nastavak c4 i to je to, radiš po uputama.

Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 06.03.2007. u 16:41.
Juggernaut je offline   Reply With Quote