Citiraj:
Autor DaNiJ3L
ja sam vec rekao svoje za C#, a to sto ti pricas o C++ je ziva glupost. Po tebi je glupost ucit C++ jer razvoj traje dugo, ali zapitaj se zasto ima toliko app napisanih u c++? (ocigledno ima vise prednosti nego nedostataka)
ja sam ovdje zavrsio. (u ovaj thread vise ne odgovaram)
|
UOPCE nije da c++ postoji vec dobrih 20 i kusur godina a c# mozda 5. to sigurno nije razlog zasto je sve u c++. super ti je usporedba.
da se ne pravimo drveni, ovako, vecina aplikacija koje se danas koriste nisu performance-critical, dakle c# je izvrstan za tu primjenu zato sto kombinira lakocu izrade sa prihvatljivom brzinom izvodjenja, koja je opet dovoljno blizu c++u. normalno da nes ic pisat OS ili neku igru u c#u, nitko nije blesav. al ovdje pricamo o 90% programera i programa ovog svijeta gdje je fleksibilnost, nadogradivost i produktivnost kljucni element, a tu c# rula premocno. po tvom nebi trebalo pisati ni aplikacije u javi jer je prokleto spora. a posto se c++ moze kompajlat na svim platformama, gubi se i prednost jave?! naravno to sve ne stoji. c++ je sav u low level managementu, sto 90% programera ne zanima, ili ga odrade puno losije od c#ovog engine, pa rade aplikacije u c++u koje su cak i sporije nego sto bi bile u c#u. da ne spominjem razne pretprocesorske naredbe, konfuzije s headerima (cross reference anyone?), vanjskim bibliotekama, milijun prosirenja, hibridnost (procesno/objektno?) i ostale "divote".
i nitko nije rekao da je glupost ucit c++, al recimo za isprogramirat aplikaciju za tablicne proracune, graficke prikaze, komercijalnu upotrebu, ili samo za neku osobnu tricariju, definitivno je overkill.
i ovaj komentar tipa "ja sam ovdje zavrsio" ti je malo pubertetlijski. aj se sredi, ako nemos podnijet normalnu raspravu, nemoras jos ispadat i infantilan