Osobno svake godine pomažem ljudima na selu sa vrećama...i to najviše sa krumpirom!

Ono kad bude sezona branja nosim vreće, tovarim, slažem za prodaju, dostavljam ako netko baš inzistira...samo da kažem da em se fizički naradim ko konj, al su mi poslije bicepsi i prsa kao da sam išel u teretanu (vreće su obično od 30 do 45kg)...a i fino se zaradi.
Ostali poslovi su slaganje i instaliranje stvari na kompove klinaca iz susjedstva, kao i instrukcije iz matematike...to radim više manje tokom cijele godine.
A imam i novu ideju za zaradu preko ljeta: frend ima kombi, pa vršimo odvoz glomaznog smeća i seljenje ljudi uokolo. Jest da je fizikalija, ali već sam bio naletio na ljude kojima ako sve dofuraš doma bez ogrebotine i namjestiš kako treba (bez obzira kaj to moro prvo ovak, pa onak jer su se predomislili), uvijek plate više nego kaj računaš. Bude i puno ljudi koji nemaju auto (ili su nemoćni) a treba im otfurati staru veš-mašinu i dofurat novu i sl.
A eto ima recimo i dobrih stvari...ove godine na faxu sam rasturio iz jednog predmeta, i profesor će me za sljedeću godinu predložiti za službenog demonstratora...a to se naravno plaća hehe...i tak
Uglavnom, većina stvari svodi se na intelektualne ili fizičke usluge. Uvijek se nađe nekaj.