Ako ideš na LG-ja, H42 ima jednu manu - slabo snima CD-ove na brzinama većim od 16x. DVD-ove snima izvrsno. Potencijalna alternativa ti je H12 - vrlo sličan snimač, malo stariji čipset od H42, zbog čega podržava malo manje DVD medija na 18x (6 naspram 10). H42 osim toga donosi ubrzanje s DVD+R medijima za 10-ak sekundi (ako ti je to bitno), 10x snimanje za -R DL (H12 ima 10x samo za +R DL), te nove P-CAV/CAV strategije za CD iznad 16x (to su te što su malo zas*ale stvar). Ostalo manje više isto.
H22 ima drugi čipset i zapravo se dosta razlikuje od H10/H12/H42 serije - nešto je sporiji (na svim brzinama) ali i dalje dosta brz. Odlična kvaliteta snimanja na 12x/16x/18x. Dosta sporo i relativno slabo snimanje na 8x (izbjegavati ovu brzinu s tim snimačem), vrlo dobro snima DL medije, izvrsno CD-ove.
Svi LG snimači imaju modele s LightScribe mogućnostima, oni imaju L umjesto N u imenu (H10L, H12L, H42L, H20L, H22L).
Pioneer također izvrstan snimač, sporiji i za nijansu slabiji u kvaliteti od LG-ja (ali i dalje izvrstan), nema booktype setting (ali to se da srediti), niže brzine čitanja od LG-ja...
Ne možeš fulati ni s jednim, samo pripazi koje su im mane i razmisli kako najčešće koristiš snimač (npr. ako puno snimaš CD-e i to brže od 16x, nemoj uzeti H42).