sto se tice programiranja na feru, ekipa TOTALNO krivo brije.
imas HRPU predmeta gdje mozes prakticno iskoristit i usavrsit svoje znanje o programiranju. problem je sto ekipa mahom ocekuje da ih se vodi za rucicu, pokazuje sve zivo. e pa nema.
recimo, moj jezik izbora na faksu je mahom c#, iako sam radio u puno razlicitih jezika. gdje god je bio neki seminar ili grupni rad ukljucen (a bilo je toga na svakoj godini) radio sam u VSu i c#u, dok je neka druga ekipa radila u svom omiljenom jeziku. na taj nacin indirektno naucis jako puno o programiranju, sto u krajnju ruku smatram i boljim rjesenjem jer ucis kroz PRIMJENU a ne kroz teoriju. dakako, ne znam kakvo je stanje na bolonji sad.
sto se tice rasprave o c#u i portabilnosti, pogledajte si malo mono projekt za linux. u javi upravo sada radim, i to na agentskim sustavima, oke je, ali ne svidja mi se odredjena musicavost, nesredjenost nekih detalja, mozda je samo stvar u navici.
btw, za one koji pricaju o c++u, no pain no gain sheme, daj onak, fino razvij ti svoju aplikaciju u c++u, ja cu u c#, fino cemo obadvojica ici to prodat pa da vidimo ko ce bolje zaradit, ili koga ce razvoj kostat jeftiniji. produktivnost je kljucna rijec.