Ja sam imao 4163B, imam i H10N i H42N i ne primiejtim baš neke razlike u glasnoći (osim kod 18x snimanja koje je nešto glasnije - ali to je skoro 10.000 rpm).
Moram samo upozoriti na jednu stvar - već 4 generacije LG snimača s Renesas čipsetom koriste strategiju Z-CLV za snimanje CD-ova na brzinama većim od 16x. Kod modela H42N je LG promijenio tu strategiju (moguće i na zahtjev korisnika koji preferiraju CAV) i - fulao. Naime, snimanje CD-ova na brzinama iznad 16x daje relativno slabe rezultate (ne baš toliko slabe da CD-ovi nisu čitljivi, ali je kvaliteta snimanja CD-ova na višim brzinama za dvije klase slabija nego kod prethodnika). Ovo je vezano samo za ovaj model, ne i za ostale, i izgleda ne ovisi o korištenim medijima. Kako se radi o lošoj strategiji snimača, mislim (i nadam se) da će u slijedećim verzijama firmware-a tvrtka onemogućiti ovu strategiju i vratiti Z-CLV koja je malčice sporija ali je kod LG-ja uvijek davala odlične rezultate snimanja. DVD-e snima odlično, i u svemu drugom ovaj snimač briljira, ali ako puno snimate CD-e na većim brzinama, zaobiđite ga. Još istražujem ovaj problem, javim ako saznam što novo.