Citiraj:
Autor don
Je istina, al to onda nije tihi komp...ma ja samo želim reći da je hard disk granica do tišine koje se može doći.
|
Nije tihi komp koji ima ukupno dva ventilatora(+necujna Delta) na 800 i 1000rpm?
Vezano za diskove, to i stoji u stavci br. 3. Uvijek ostaju diskovi.
Dosta offtopicarenja!
@Vuco, nesto smo se dogovarali, ali nece to jos bit gotovo.
Kostur bi bio ovako nekako, podijeljeno po komponentama kako je domy predlozio, npr.
1. ventilatori
a) stisavanje(pomocu potenciometara, prespajanjem na 5 ili 7V, ima bubbin sticky za to)
b) neke savjeti tipa "80mm vent preko 1000rpm je preglasan", kako postavit ventilatore a da istovremeno ima solidan protok u kucistu, itd.
c) koje ventilatore je nabolje uzet
2. cooleri
a) za proc, ovisno o socketu i cijeni
-koje kupit, modanje pojedinih(npr. freezer non-pro)
b) za grafu
-koje kupit ovisno o grafi, moddanje (VF700/900)
c) za chipset
-kako skinut zujalicu
-plavi zalman(+ po potrebi kakav vent da piri, ovisno o chipsetu), TR HR-05 SLi ako nema prostora...
3. napajanja
a) tko je vican(ja nisam

, cini mi se da se Matesonik ponudio) nek napise kako moddat napajanje drugim ventom
b) koja je najbolje kupit(od jeftinijih Chieftec Delta/eventualno jos neki drugi, od skupljih Seasonic)
c) opisat one gumice za stisavanje napajanja
4. diskovi
a) nekoliko nacina kako diskove stavit u spuzvu, kako u gace, ili oboje
b) kako smanjit AAM
c) koji diskovi su preporucljivi
5. kucista
a) neke smjernice kod odabira, vezano za kvalitet izrade i mogucnost ugradnje 120mm ventova
b) stisavanje kucista, oblaganje spuzvom
c) preporucena kucista (npr. Antec 3000B, jeftino a jako kvalitetno i pogodno za tih komp)
Ubacit i one gore "stvari koje se moraju znat"
Eto to sam sad skonto. Vec sam se cuo sa buljom, nemamo bas trenutno vremena...ja imam ucit...ali bumo mi to uradili.