View Single Post
Staro 01.03.2007., 01:53   #52
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor don Pregled postova
Je istina, al to onda nije tihi komp...ma ja samo želim reći da je hard disk granica do tišine koje se može doći.
Nije tihi komp koji ima ukupno dva ventilatora(+necujna Delta) na 800 i 1000rpm?

Vezano za diskove, to i stoji u stavci br. 3. Uvijek ostaju diskovi.

Dosta offtopicarenja!

@Vuco, nesto smo se dogovarali, ali nece to jos bit gotovo.

Kostur bi bio ovako nekako, podijeljeno po komponentama kako je domy predlozio, npr.

1. ventilatori
a) stisavanje(pomocu potenciometara, prespajanjem na 5 ili 7V, ima bubbin sticky za to)
b) neke savjeti tipa "80mm vent preko 1000rpm je preglasan", kako postavit ventilatore a da istovremeno ima solidan protok u kucistu, itd.
c) koje ventilatore je nabolje uzet
2. cooleri
a) za proc, ovisno o socketu i cijeni
-koje kupit, modanje pojedinih(npr. freezer non-pro)
b) za grafu
-koje kupit ovisno o grafi, moddanje (VF700/900)
c) za chipset
-kako skinut zujalicu
-plavi zalman(+ po potrebi kakav vent da piri, ovisno o chipsetu), TR HR-05 SLi ako nema prostora...
3. napajanja
a) tko je vican(ja nisam , cini mi se da se Matesonik ponudio) nek napise kako moddat napajanje drugim ventom
b) koja je najbolje kupit(od jeftinijih Chieftec Delta/eventualno jos neki drugi, od skupljih Seasonic)
c) opisat one gumice za stisavanje napajanja
4. diskovi
a) nekoliko nacina kako diskove stavit u spuzvu, kako u gace, ili oboje
b) kako smanjit AAM
c) koji diskovi su preporucljivi
5. kucista
a) neke smjernice kod odabira, vezano za kvalitet izrade i mogucnost ugradnje 120mm ventova
b) stisavanje kucista, oblaganje spuzvom
c) preporucena kucista (npr. Antec 3000B, jeftino a jako kvalitetno i pogodno za tih komp)

Ubacit i one gore "stvari koje se moraju znat"

Eto to sam sad skonto. Vec sam se cuo sa buljom, nemamo bas trenutno vremena...ja imam ucit...ali bumo mi to uradili.
SRV je offline   Reply With Quote