View Single Post
Staro 28.02.2007., 21:58   #15
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
1. Mozda u buducnosti nece bit windows only, ali i da se ogranicim na windowse, nece bit smak svijeta, ionako se poslije specijaliziras za 1 programski jezik.

2. naravno low-level kao za pisanje drivera...sigurno nisam mislio na ovaj drugi nacin

3. imas C# (a i ostale edicije) express, tako da je besplatno.
4. Da vise mi se svida, jer se na faxu nisu nikad potrudili instalirat pravo razvojno okruzenje za Javu (Eclipse npr.) A i da jesu, i dalje sam misljenja da je Visual Studio najbolje razvojno okruzenje (neki kazu da je i novi Delphi skroz lud, ali nisam probao)
5. Jesi

Joj, ta interoperabilnost i sve to lijepo zvuci u teoriji, ali u praksi sasvim druga stvar. Imao sam instaliran program za rad s bazama podataka u Javi(polu-profi) koji se rusio kada sam mu dao naredbu print, ne mogu se vise sjetit kako se zove. Takoder vise puta sam imao problema da taj program trazi tocno taj i taj Runtime Enviroment, jelte se inace nece pokrenut. Naravno, kad taj instaliras, onda ti prestane radit neki drugi, uglavnom vrlo losa iskustva. Naravno ovo nije samo krivica Jave, nego i programera, ali eto, u praksi nije bas kao u teoriji.

Da, koliko ja znam ATI CCC je napisan u C#, i to prilicno lose, ali izgleda da najnovija verzija (7.2, imas review bas na pcekspertu) puno bolje i brze radi. Nije tu problem C#, nego programeri koji ocito nisu dobro obavili svoj posao. Makar sam i ja jos uvijek misljenja da je za drivere bolji C++ (eto, i ja imam predrasude Ali nisam nikad nijedan driver pisao, pa ne mogu to bas tvrditi...

P.S. sta nisi za Javu napisao brzinu izvodenja
Evo slozili smo se u vecini stvari

Ahh, cuj ako idemo se ganjati s Runtime Env. onda i ti spomeni .NET Framework

Pa ja mislim da vec svi znaju da je nedostatak Jave u brzini izvodjenja, a i nabrajao sam prednosti programskih jezika, a ne nedostatke

Ja sam josh uvijek misljenja da je pametnije odabrati C ili C++.

I kao sto kazu: "No pain, no gain !!!"
danij3l je offline   Reply With Quote