Citiraj:
Autor msvrtan
necu ulaziti u vjecnu raspravu ali se nikako ne slazem s prvome recenicom. stovise je totalno netocna...
|
Haha, ma nemoj mislit da sam s ekonomije ili nekog faksa pa pljujem po FER-ovcima jer je to popularno, nego sam s FER-a, 4.godina i to smjer racunarstvo.
Eto mojih iskustava o predmetima vezanim uz programiranje, kojih je definitivno premalo na studiju.
1. Programiranje: programiranje u C-u
2. ASP - algoritmi i strukture podataka, makar vrijedi "univerzalno" za sve jezike opet programiras u C-u
3. Programse paradigme i jezici - vjerojatno najbolji predmet, samo sto opet moras vecinu toga sam doma ucit iz knjiga
4. Objektno orijentirano programiranje - jos nisam polozio

ali se programira u C++ i nisam impresioniran tim predmetom
5. (opcinalno) Automati, Formalni jezici i Jezični procesori: eto naucis kako kompajler u biti radi i sam ga napises, korisno, ali opet ne programiranje na koje se misli u ovom postu.
Tako da od 30-tak predmeta koje sam polozio dosad ovo je mizerno malo, premalo predmeta vezanih za moj smjer u prve dvije godine studija gdje te zaj**** sa elektrotehnikom i elektronikom.
Nadam se da je to na Bologni bolje rijeseno, ali vec ulazimo u Offtopic.
Znaci onaj tko je preporucio FER samo da bi naucio programirat bi trebao znat da postoje puno brzi nacini da se nauce programirat. Nije FER samo za programere, pa ni na smjeru racunarstvo.
P.S. moja recenica je bila ironicna, jel polozis drustvenih predmeta koliko i onih vezanih uz programiranje