View Single Post
Staro 28.02.2007., 13:11   #19
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Tek sam sad vidio ovu temu, ali vidim da je već sve rečeno. Možda bih samo dodao da više ventova ne mora uvijek značiti buku. Treba uzimati kvalitetnije ventove kojima se ne čuju ležaji dok se buka od strujanja zraka lako sredi. Do sad sam se susreo s 2-3 Thermaltakea i imali su solidne ležaje, ali ih je trebalo stavit na 2-3 V kako bi se do kraja smanjila buka dok sam barem 5 GT-ova preturio po rukama i svaki se čuo.

Preporučio bih također da se ne kupuju jeftini potenciometri jer imaju jako loše peglanje napona pa dolazi do oscilacija i vent drnda više nego bez potenciometra. Ukoliko je to moguće, bolje ventove spojiti direktno na molex od napajanja. Za više ventova koristiti luster klemu ili neko slično pomagalo.

Ako nemate nekog iskustva sa hardverskim stišavanjem ventova, možete prije toga probati i alternativne softverske metode kao što je SpeedFan.

Što se tiče hlađenja, obavezno staviti barem jedan vent sa zadnje strane ispod napajanja jer se tu nakuplja vrući zrak od proca, MOSFET-a, kondenzatora,... Sve ostale rupe po kućištu možete zatvoriti osim ove s prednje strane. Iza nje stavite HDD i po želji možete napraviti tunel oko diska. Ne znam kako to najbolje objasniti...

Bočni ventovi neće uvijek skinuti temp komponenti, sve ovisi o kakvom kućištu se radi, rasporedu komponenata unutra i slično.
Kako da ovo ubacim gore? Ima dobrih ideja. Sto se tice venta koji bi pirio po mosfetima i kondicima od naponske regulacije za proc, pa nemamo svi D805

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Hmm il se to samo meni čini ili ste zaboravili jednu stvarčicu
20) smanjite AAM na minimum pomoću Hitachi Feature Toola

Možda čak i ovo
21) koristite diskove sa FDB motorima (mislim da danas svaki noviji diskovi imaju takve motore)
22) skuplji ventovi ne znači nužno da su bolji
Da, slazem se, dodat cu i ovo.
SRV je offline   Reply With Quote