View Single Post
Staro 17.11.2003., 15:18   #21
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo, ja imam ne profi, već industrijski monitor, pa ću reći što moj monitor čini industrijskim.

Za početak, sav je oklopljen u metal koji se nalazi odmah ispod plastike i ekran je također sam metaliziran. Šta će mu to? Pa slika NITI MALO ne treperi dok tri mobitela radi pored njega iz svih kuteva!

također, ako mu je prehladno, neće se upaliti. Ugasim grijanje na tjedan dana, vratim se u +5C u mojoj sobi i on ne da! Ako mu napon mreže odgovara i ako mu je prevlažno u prostoriji, također. također. Ima BNC priključke sa mogućnošću 75ohm terminacije, tako da se mogu spojiti paralelno više monitora sa istom slikom bez ikakve dodatne elektronike.

Toplinu boje dinamički podešava prema kontrastu i osvjetljenju, tako da ukoliko se kontrast smanji, također spušta temperaturu boja shodno tome. Ekran ne bliješti i boje su naprosto prekrasne.

Što ga čini profesionalnim!? Sve moguće zaštite koje posjeduje, preko ekrana i napajanja, pa do zaštitnih oklopa. Projektiran je da radi u mnogo težim uvjetima, gdje bilo kakav kvar može izazvati posljedice na posao, vremenske i samim time i financijske i organizacijske. Garancija je 5 godina, a ekran je projektiran da ne počne gubiti kontrast nakon 2-3 godine, već nakon 7-10 godina.

Ako netko ne shvaća razliku između potrošačkih monitora koji se kupuju onako za po doma i ured gdje se tipka mail i dopis, za kojim se sjedi sat-dva u komadu i profesionalnih uređaja koji moraju besprijekorno raditi i ne pokvariti se zbog strujnog udara, elektromagnetske interferencije, vlage, temperature, (metalne) prašine... i uz kojeg se sjedi 8h/dan, svaki dan, neka ne raspravlja o tome.

rodili smo se sa jednim parom očiju za cijeli život, i želimo da ostanu zdrave.