Citiraj:
Autor fear1666
Evo napravio sam reinstall, stavio novi FofR-ov 0.4 setup i sad je sve u redu, rekao bi da trosi koliko i na columns UI. Nego, mozes li mi objasnit ovo, ne kuzim kako to funkcionira, za svaku pjesmu imam ovo
:confused:
|
Ja sam na 0.3 verziji, covjek ih izbacuje svaki drugi dan, pa mi se i ne da svako malo mijenjati. Pogotovo jer je napisao da su moguce nekakve nestabilnosti sa 0.4. (ali sa druge strane vele ljudi da je rijesen problem potrosnje resursa sa 0.4 verzijom).
Meni se nije dalo zahebavat sa tim stvarima na prvom linku. Koliko sam skuzio to funkcionira tako da ti automatski skida slike artista i prikazuje kao malu slicicu ispred ove velike (te slike di je zenska - to inace treba biti album cover).
Nije mi bas to interesantno tako da ces ti morati sam malo pogledati po hydrogenaudio forumu ako ti je to bitno.
E sad, ja sam shvatio da tebi ne prikazuje niti covere albuma - tj. umjesto njih ti pokazuje nocover image (zenu). To ovisi gdje su ti smjesteni coveri i na koji nacin su prikazani, te da li imas tagove na albumima.
Ovako je to kod mene. Coveri su smjesteni u folderu (naravno username ovisi od korisnika do korisnika) C:\Documents and Settings\Username\Application Data\foobar2000\Covers i to u formatu artist - album.jpg (znaci ime izvođača/razmak/povlaka/razmak/ime albuma.jpg)
Inace samurize je podesen (crnov plugin) da automatski skida albume sa interneta u taj folder u tom formatu (one koje ne nađe ručno ubacujem ako mi se da).
Prepostavka je da su albumi uredno istagirani (znaci selektiras sve pjesme nekog albuma>>desni klik>>properties Artist name i Album Title moraju odgovarati nazivu covera tj. obratno).
Ne znam sad koliko si upoznat sa tim tagiranjem, postoji automatski nacin, da selektiras sve pjesme sa jednog albuma>>desni klik>>tagging>>get tags from freedb (treba imati odgovarajuci plugin, duzina trajanja pjesama mora biti tocna i pjesme obavezno moraju biti poredane po redu tj. track numberu da bi uspjelo)
I kad je to sve obavljeno moras reci foobaru gdje ti se nalaze coveri i u kojem formatu. Desni klik na crnu traku dolje pored now playing/playlist/browse pa kliknes na settings. Pokazat ce ti se kod. Dio koji moras promijeniti je ovaj:
Citiraj:
// IMAGE CONFIGURATION
// Now Playing Album Art Source
$setpvar(coverartsrc,'C:\Documents and Settings\Username\Application Data\foobar2000\Covers\'%artist%' - '%album%'.jpg')
|
(boldani dio ide u jedan red)
Naravno tu umjesto tog patha koji sam napisao mozes staviti i neki drugi, ovisi
gdje su ti smjesteni coveri i u kojem formatu.
Sacuvaj originalni dio koda tako da znas vratiti kasnije ako podje po zlu ili napravi backup foobar.cfg i panels ui filea (smjesten u C:\Documents and Settings\Username\Application Data\foobar2000\PanelsUI)
Eto to je to, nadam seda si uspio pohvatat, jer malo je komplicirano, a ja nisam najbolji u objasnjavanju.
Koliko je lakse kad netko da sliku i link onoga sto ga muci