5dbi... imam ljeti 60% signala a zimi 90-100% i to samo iz razloga što je negdje na sredini udaljenosti jedno prokleto drvo  .... Lišće ubija signal, vjeruj mi.... E sad, za tu borovinu ne znam, ali to bi trebao biti vrlo kvalitetan link sa dobrim antenama, malo kabla do njih (nebitno koje kartice ili AP-ovi u Client modu)
Ponavljam, nemoj kupovati tako skupe AP-ove ako budu oni igrali ulogu kartice, nego radije daj pare za jaču antenu....
p.s.
Ovo hlađenje ne podrazumijeva tu i tamo neki ljetni povjetarac po pročelju tvoje fasade, nego stalan rad ventilatora po pasivcima, jer čip tako nafriziranog AP-a radi na 70 C, a ak ti je k tome vani još nekih 30 C, ode tvoj AP.... -->
Uf uf uf....
Ovako, ne znam u kojoj će ulozi tu biti AP... Daj mi to pojasni.... Između kao AP, kao Repeter ili kao Client na jednome od kompova...
Što se tiče antena ja rabim sat-kante i odlične su....
A tvoj link je posebna priča...
Prvo, udaljenost ti je prilično velika, no precizno usmjerene antene neće stvarati problem kad bi bilo optičke vidljivosti.... Ali šuma, e to je problem....
Jedno drvo... tisuću problema...
Ja na 800m ....sat-kant <----> 5dbi... imam ljeti 60% signala a zimi 90-100% i to samo iz razloga što je negdje na sredini udaljenosti jedno prokleto drvo  .... Lišće ubija signal, vjeruj mi.... E sad, za tu borovinu ne znam, ali to bi trebao biti vrlo kvalitetan link sa dobrim antenama, malo kabla do njih (nebitno koje kartice ili AP-ovi u Client modu)
Ponavljam, nemoj kupovati tako skupe AP-ove ako budu oni igrali ulogu kartice, nego radije daj pare za jaču antenu....
p.s.
Ovo hlađenje ne podrazumijeva tu i tamo neki ljetni povjetarac po pročelju tvoje fasade, nego stalan rad ventilatora po pasivcima, jer čip tako nafriziranog AP-a radi na 70 C, a ak ti je k tome vani još nekih 30 C, ode tvoj AP....
|