View Single Post
Staro 26.02.2007., 12:11   #24
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Bl@de Pregled postova
Stvarno ima relativno dosta fenomenalnih igara. ako oces spacesim/fps preporuka ti je freespace i freespace 2 igra je odlicna radnja je super i sam gamplay fenomenalan pocevsi sa fightom protiv hrpe lovaca i bombardera do skidanja ogromnih capital shipova enermnih dimenzija a i grafika je odlicna.

malo turnbased/rpg kralj tog zanra ti je heroes of might and magic (zapravao opcenito sve 3DO igre, pogotovo m&m :-)) serijal osobno mi je najdrazi 2 pa 3 ali moram priznat da nakon katastrofalne 4 u 5 su se vratili starom konceptu. stoga za prvi put ako krenes sa Homm 5 neces fulat a ako se navuce jao si ga tebi jer ja sam igrao 2 i 3 cca 3 god bez prestanka.

strategije hm.. total annihilation iz 1997 igra je jos onda imala pravi 3D teren sto danas nema niti jedan igra (u smislu iskoristavanja za strategiju recimo skrivanja iz brda da te nemoze topovska paljba pogoditi) :-) ili njezin nasljednik koji je izasao nedavno Supreme Commander koji je fenomenalan!

avanatura definitivno Sanitarium jako stara igra ali toliko je dobro napravljena da je evergreen.

RPG... hm... might and magic IV (definitivno) pa na dalje do VI, malo komercijalnije diablo 1,2 ili titans quest i sacred. inace sto se tice m&m igra je toliko masivna i velika da je ja jos nisam zavrsio a igrao sam je 2 god :-(.

evo toliko za sad. ako treba jos kaj samo reci ovo je pored preporuke bio i manji osvrt samog naslova a to je igre koje se isplati igrat.

po meni osobno vecian novi igara sto izace se totalno bezlicne i bez dushe, samo se grafika nabrijava i to je to. kad se sjetim danas might and magica 6 koji dela u 640x480 i kad se sjetim kad je izasala i koliko je masivna sve nove igre joj nisu ni do koljena bar sto se tice duljine radnje, raznovsnosti, kvaliteti.

kada bi imali danasnju grafiku i "dushu" starih igara to bi bio gejmerski paradise :-)

ps. zaboravio sam FPS preporucam pod obavezno kao i kolega "undo" da odigras nolf serijal igra je jednostavno pregenijalna, zaista nije ko klasicni fps pogotovo jedinica koja je prepuna humora takodjer se to odnosi i na armed & dengerous jednostavno pre pre genijalne igre i steta stotakvih naslova nema vise.
Slažem se s većinom što je Blade reka, ali pod RPG bi ipak izbacio Diablo koji je više izometrijski FPS , a stavio bi Bioware/Black Isle/Interplay igre iz ere 1996-2001 (od BG i Fallouta do Planescape Tormenta i Icewind Dale-a)