View Single Post
Staro 26.02.2007., 00:15   #29
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Pa jel moram ja sve pootvarat i pozatvarat na ovom podforumu?
Šalu na stranu, ne događaju se baš tako često isti problemi, pa nek ostane zasad svaki problem novi topic, ali razmislit ću da stavimo jedan topic za probleme s optičkim uređajima na ovaj podforum umjesto na hardverski problemi (moram to razmotriti s kolegom Domyjem). S tim da bi prvo trebalo napisati nekakav opći troubleshooting vodič za optičke pogone pa da korisnici prije postanja prvo provjere da se ne radi o nekom banalnom problemu koji se često događa i lako rješava. Zatim bi trebalo odrediti pravila postanja, te onda to zalijepiti... Nije loša ideja, ali treba uhvatiti vremena pa to napraviti... rep up za ideju.

EDIT: Nešto mi je štekala veza pa mi nije htjelo otvoriti screenshotove... Da sad odgovorim na glavni problem. Nešto u tvojoj konfiguraciji je usko grlo, sa snimačima je sve u redu. BenQ i treba biti UDMA2, a Pioneer UDMA4. Čim ti Pioneer radi na UDMA4 znači da je kabel 80-žilni. Mogući problemi po mom mišljenju (sjedni da ne padneš u nesvijest):
1. procesor
2. matična
3. hard
4. napajanje
5. memorija
6. i najvjerojatnije - cijela konfiguracija

Radi se o dosta slaboj konfiguraciji za snimanje DVD-a na visokim brzinama. Nije preslaba za snimanje, ali sve su komponente otprilike na minimumu potrebnog za transfer podataka veći od 20 MB/s. A i napajanje je sumnjivo. Ne vjerujem da te koči neki softverski konflikt ili slično, jer sve radi dobro do nekih 12-14 MB/s, a onda udari u strop. Probaj testirati brzinu harda u Neri (odeš na DVD Copy pa na kartici Image odabereš particiju i odeš na Test speed) ili u nekom programu za testiranje hardova.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 26.02.2007. u 00:28.
igorba je offline   Reply With Quote