Citiraj:
Autor MasterX
strelovito - brze od DSL-a
HSDPA - 1.8mbit (trenutno) kod vip-a
384k upload ako se nevaram
HSDPA se lako moze dici do 4mbit, samo vip nema dovoljno kapaciteta za to trenutno
pouzdanost te veze je nikakava! voice ima prioritet nad data streamingom
ako je vasa bazna stanica cesto opterecena, ne gine vam cesto umiranje veze (veza ne pukne, ali jednostavno NISTA kroz nju neide)
marketing su obojene lazi, objektivnije bi bilo nazvati tu promociju:
VIP.(youmust).RECONNECT
|
Ja koristim od 9. mjeseca negdje od VIPa taj na 1.8 mbit i super je. Jos nisam imao problema da nije bilo 3G signala tamo gdje sam isao sa laptopom. DL mi nekad podere i 180 kila u sekundi, upload mi je nekad brzi nego doma na DSLu i nemam nikakvih problema.
S pouzdanosti sam se igrao u kombiju sa laptopom kad mi je trebala hitno neka karta, pa sam se spojio za tren, dobro nije bilo tamo usred Istre 3G signala, ali nisam ni ocekivao. U trogiru mi 3G isto super derao. Ovo govorim iz iskustva, kaj se mene tice, da ping nije problem i da se smanji cijena da bude malo skuplje od DSLa, odmah bi istog trenutka uzeo samo to. Mobilnost je tako dobra stvar kad se jednom navikne osoba, di god bio, u kaficu, amo, tamo uvijek mozes na net. A meni to primarno i sluzi za mailove i neke sitne stvari kaj trebam biti dostupan i uvijek u mogucosti srediti. Da se ne zahebavam jer sada sigurno netko misli, mali mulac, kaj njemu treba ovo ono, od 9. mjeseca sam procitao, ali doslovno procitao, ne preletio preko 5000 mailova.