View Single Post
Staro 24.02.2007., 15:00   #1
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
5200+ overclock

Evo kupih dotican procesor i naravno zna se sto se radi kad se ustanovi da makina radi Dosao sam do 2.73GHz bez problema, oko 5 sati testiranja i sve radi bez problema i bez pregrijavanja. E sad mogu jos malo dignuti frekvenciju bez dizanja voltaze ali na 2800MHz ipak nemoze, odnosno sad bi trebalo malo voltaze dati. Posto mi je novi procesor a i odlucio sam ga ne siliti previse (dati mu maksimalno onoliko voltaze koliko AMD daje jacim modelima) isao sam vidjeti na kolikoj voltazi radi 5600+ (koji po defaultu radi na 2.8GHz) i usporediti sa 5200+ (moj procesor) i ugodno se iznenadio, jer po njihovim stranicama moj procesor radi na 1.2 - 1.25V a 5600+ na 1.3-1.35V sto bi znacilo da mi nebi trebalo praviti nikakvih problema dignuti mu voltazu i doci na doticnu frekvenciju. Ali naisao sam na jedan problem, u biosu mi pise da mi je voltaza procesora vec na 1.4V : stoopid Sto me malo bacilo u komu jer to znaci da ni sa tolikom voltazom nemoze na 2.8 GHz, ali onda sam otisao provjeriti sto kaze novi CPU-Z, kad vidi cuda 1.2V?! : bonker : Tako da postoji mogucnost da mi bios krivo kaze iako mi nije jasno kako onda CPU-Z "dobro" kaze. I konacno moje pitanje: sto je vjerojatnije, da je kriv bios ili CPU-Z? Jer nebi htio dizati voltazu ako stvarno vec radi na 1.4V
Igorr je offline   Reply With Quote