View Single Post
Staro 23.02.2007., 19:09   #83
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Yedwy... bez brige... odradio sam ja fax... doduse ne medicinu (pretpostavljam da to studiraš, s obzirom na 6 godina) ali vjeruj mi da elektrotehnika baš i nije neka pizdarija za završiti...

Tko je igdje spominjao da probni rad znači radi za džabe?! Probni rad znači da si potpisao ugovor na određeno vrijeme u trajanju od 3 ili 6 mjeseci nakon čega ako nisu zadovoljni s tobom ti ne moraju produžiti ugovor (puno elegantnije te otkantaju nego da ti moraju davati otkaz)... Za to vrijeme si pravno zaštićen... čitaj: poslodavac ti mora isplatiti plaću...

Da mi netko kaže da moram raditi za džabe lagano bih se nasmijao i okrenuo... Tko god ti kaže da ti neće platiti "probni" rad nije ozbiljan poslodavac i ničega se lijepoga od njega ne moraš nadati čak i ako "zadovoljiš" i dobiješ taj ugovor na neodređeno nakon "probnog/robovskog" rada...

Što se staža i volontiranja tiče... vjerovao ili ne, ministarstvo plati tvoj staž bolnici a da li ćeš ti "volontiratri" ili dobivati tih 4000 kuna ovisi o dobroj volji ravnatelja bolnice/doma zdravlja koji taj iznos uglavnom "proslijedi" u druge troškove i stažistima uvali figu... Osim naravno ako nije izborna godina, kada uglavnom plaćaju taž (znam jer mi je prije 3 godine sestra bila u identičnom položaju)
Rijecanin je offline   Reply With Quote