Citiraj:
Autor yedwy
Nisam... Privat aranžmani i to mahom strane firme na honorarni princip... Prijevodi neki i sl stvarčice, nikad se nisam baktao sa SSom makar imam "članstvo" i ja sam medicinar, kad čujem riječ volontiranje ja popizdim...
@Old Iggy
Bogami imaš pravo...
Baš mi je bio frend (koji je btw na ekonomskom) kad sam bio čitao makyev post i on mi reče da je stvar u zakonu određena da mora, ali baš sam gledao (kad ti nešto tvrdiš onda moram provjerit jer u pravilu i ne griješiš  ) u zakon o zapošljavanju i u zakon o trgovačkim društvima i fakat nema...
Morat ću malo frenda zašlopat kad ga opet sretnem ili nek mi veli di je to našao... 
|
Vidis, moja firma je privatna firma. Trazimo probni rok, stalno zaposljavamo ljude, ljudi moraju proci testiranja (od strucnih do psiholoskih), probni rok traje par mjeseci, ali sva prava imas kao i ostali zaposleni.
Ako si dobar, probni rok se jednim A4 papirom ukine i radis kao i svi ostali. Ako ne, isto tako lako se kaze "ne, hvala". Zato tih par mjeseci.
Da cu nekom "novom" dati sva prava, necu, ni u ludilu. A nema ni osobe koja moze reci "ja sve znam". Decki koji su bili uvjereni da su "bogomdani tehnicari" nisu uspjeli tocno rijesiti ni 10% testa koji sam priredio u, recimo, A+ obliku. Stoga je danas probni rok neophodan, nema ozbiljne firme koja ga nece traziti. Da s takvim stavom dodjes k meni na razgovor na posao, bez puno rijeci bih ti rekao "hvala, vrata su vam ovdje".
Sto je najbolje, ista stvar je da li je u pitanju doktor znanosti ili cistacica. Svakom svoje.