View Single Post
Staro 23.02.2007., 18:05   #79
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Nisam... Privat aranžmani i to mahom strane firme na honorarni princip... Prijevodi neki i sl stvarčice, nikad se nisam baktao sa SSom makar imam "članstvo" i ja sam medicinar, kad čujem riječ volontiranje ja popizdim...

@Old Iggy
Bogami imaš pravo...

Baš mi je bio frend (koji je btw na ekonomskom) kad sam bio čitao makyev post i on mi reče da je stvar u zakonu određena da mora, ali baš sam gledao (kad ti nešto tvrdiš onda moram provjerit jer u pravilu i ne griješiš ) u zakon o zapošljavanju i u zakon o trgovačkim društvima i fakat nema...

Morat ću malo frenda zašlopat kad ga opet sretnem ili nek mi veli di je to našao...
Vidis, moja firma je privatna firma. Trazimo probni rok, stalno zaposljavamo ljude, ljudi moraju proci testiranja (od strucnih do psiholoskih), probni rok traje par mjeseci, ali sva prava imas kao i ostali zaposleni.

Ako si dobar, probni rok se jednim A4 papirom ukine i radis kao i svi ostali. Ako ne, isto tako lako se kaze "ne, hvala". Zato tih par mjeseci.

Da cu nekom "novom" dati sva prava, necu, ni u ludilu. A nema ni osobe koja moze reci "ja sve znam". Decki koji su bili uvjereni da su "bogomdani tehnicari" nisu uspjeli tocno rijesiti ni 10% testa koji sam priredio u, recimo, A+ obliku. Stoga je danas probni rok neophodan, nema ozbiljne firme koja ga nece traziti. Da s takvim stavom dodjes k meni na razgovor na posao, bez puno rijeci bih ti rekao "hvala, vrata su vam ovdje".

Sto je najbolje, ista stvar je da li je u pitanju doktor znanosti ili cistacica. Svakom svoje.