View Single Post
Staro 23.02.2007., 13:27   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Evo kako to izgleda kod mene:

Prvi Netvibes tab s raznim modulima:

Tab s Digg feedovima:

Tab s Flickr grupama:

Čitanje feedova u Netvibes:

Feedove možete na brzinu pregledati i pomoću Firefox Bookmarks toolbara. Možete imati feed izvan foldera, ili ako imate više tematski povezanih feedova možete ih sortirati u foldere. Evo kako to izgleda kod mene:

Izvan foldera:

U folderu:

Evo, tek toliko da se dobije neki osnovni dojam kako to može izgledati. Praćenje vijesti / news feedova na takav način neusporedivo je brže i preglednije od "uobičajenog" surfanja, a Netvibes ima još nekoliko ful korisnih modula tipa Flickr search, Google / Yahoo Images search, Popmail itd itd. Jednostavno postavite Netvibes kao homepage i imate centralu pomoću koje brzo možete pratiti feedove, provjeriti mail, uploadati slikice na Imageshack, imati mali podsjetnik / to do listu itd itd. RSS feedovi su iznimno moćna stvar i IMHO suludo je ne koristiti ih.

BTw. možete pogledati i Yahoo Pipes, interaktivni agregator feedova, pomoću kojeg možete raditi mix up raznih feedova i sl. Yahoo pipes koriste module / blokove koje spajate pomoću linija, tzv. "patching" (na tom principu funkcionira npr. Max / MSP, pa patching u Reaktoru itd.).
gorluk je offline   Reply With Quote